Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb od selky

Selčin chleba je úžasně veliký, tmavý, lehký a moc dobrý i druhý den. Je připravený ze surovin, které nám dává příroda okolo nás. Bude chutnat jako příloha ke guláši, stejně jako namazaný nějakou výbornou pomazánkou či máslem a medem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 200 min

200 min (200 min příprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 879 kJ /
1 883 kcal
Bílkoviny57,20 g
Tuky9,20 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy377,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí položíme na suché místo na mouku). Krok 2: Navolíme a použijeme program Základní nebo Celozrnný (má delší kynutí), velikost 1000 g, kůrka co nejtmavší. Krok 3: Je-li třeba, přidáme během míchání do pekárny navíc 1 rovnou lžíci (10-15 g) hladké mouky. Těsto musí být opravdu hustší – stáním a kynutím kvůli bramborům trochu zřídne. Kdo chce, může přidat sušený česnek. Krok 4: Upečený chléb z formy vyklepneme, vyndáme z něj háky a chleba dáme vychladnout na mřížku.

Zveřejněno 26. 2. 2024

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete na mém webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb od selky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY2qV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb od selky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY2qV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: i domácí pekárna upeče hezký a chutný chleba :-) i když se tomu leckdo zdráhá uvěřit!

:-)<3:yes::yes: pěkný chléb , recept i foto se mi líbí :-K

Suroviny:
voda, brambory, sůl, kmín drcený, cukr, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu