Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybičky (z kynutého těsta)

Rybičky ze slaného těsta oživí každý stůl – a přitom je tak snadné je vytvarovat i upéct! Plnit je nemusíte jen brynzou, výborné náplně jsou sýrové, šunkové nebo z dušeného kysaného zelí a anglické slaniny.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min - bez doby kynutí

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava, - bez doby kynutí)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 290 kJ /
1 503 kcal
Bílkoviny48,41 g
Tuky49,24 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 2,73 g
Sůl6,87 g
Sacharidy210,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kvásek rozpustíme v troše vody cukr a droždí, přimícháme 1-2 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství) a v teple místnosti necháme asi 20 minut kynout. Krok 2: K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme pružné těsto, které necháme asi 45-60 minut kynout. Krok 3: Připravíme náplň do rybiček: Brambory nastrouháme a vidličkou dobře smícháme s ostatními surovinami náplně. Krok 4: Vykynuté těsto propracujeme a na minimálně pomoučeném stole tence rozválíme (na 2-3 mm). Okraje plátu ořízneme a odložíme zatím stranou. Krok 5: Čtverec těsta rozkrájíme na pásy a ty pokrájíme na čtverce o velikosti asi 10×10 cm (přibližně 12 kusů). Na každý čtverec uložíme část náplně, těsto přehneme do tvaru pirohu, náplň v těstě dobře uzavřeme a rybku dotvarujeme podle fotografií. Náplně nedávejte mnoho, rybky se pak hůře tvarují. Okraje pirožků je při uzavírání nutné velmi dobře smáčknout, aby náplň při kynutí a pečení nevytekla. Krok 6: Všechny rybičky necháme na 2 plechách s pečícím papírem vykynout, potřeme je rozšlehaným vejcem, tělíčko jim posypeme sezamem a místo očka položíme kousek černé olivy. Krok 7: Upečeme je najednou, v dobře vyhřáté troubě dozlatova (horkovzduch, 180 °C / asi 15 minut).

Zveřejněno 27. 2. 2024

Poznámka autorky cathleen

A co s odkrájeným těstem? Můžeme jej propracovat, vyválet, pokrájet a připravit další rybičky, nebo z něj připravit k rybkám olivové tyčky www.toprecepty.cz/recept/75621-slane-tycky-s-olivami/

Tento a další recepty najdete na mém webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybičky (z kynutého těsta)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp7LO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybičky (z kynutého těsta)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp7LO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

medanek, maris: moc mě potěšilo, že se rybky takhle "chytly", děkuji vám! Maruško, nevěř tomu! Žádní úhoři, ale upekla bys krásně buclaté rybičky! :-*

Merylas, magdalenka: hračička, která ráda překvapuje :-D to beru! U nás doma vždy platilo, že člověk jí i očima :-8

Stále vieš niečím novým prekvapiť.

cathleen: Ivo, moc krásné rybičky:yes::-), obávám se, že já bych vytvořila možná tak úhoře, ale takhle krásné rybky určitě ne;-):-D

Marie Svarcova, RubyRom: mám radost, že se rybky líbí <3 Zdobení z kynutého těsta mám moc ráda, a o tvých rybkách, Romčo, vím poměrně chvíli :-D takže buď jsem je tu viděla kdysi dávno nebo jsem je zahlédla jinde. Ale je to v podstatě jedno, že ;-)

Moc hezké. :yes: Ty jsi hračička. :-):-K

Jsou nádherné cathleen :yes:<3:-K

Máš je moc hezké. Taky je peču a dávám různé náplně. Vnoučatům se to moc líbí . :-K

:-)<3:yes::yes: NÁDHERNÉ ;-):-K

Suroviny:
voda, mouka hladká, mouka polohrubá, cukr, sůl, sádlo, droždí čerstvé, brambory, brynza, sůl, pepř mletý, kopr, vejce, semínka sezamová, olivy černé

Přidat fotografie receptu