Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plecko v copánku s růžičkovou kapustou

Velmi efektně působí maso spletené do copánků. Proložení uzeným česnekovým bokem maso nádherně ovoní. Také nebude vysušené. Přílohou, která se dohotoví společně, jsou křupavé sladké kapustičky. Tato kombinace vás dostane.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 55 min

70 min (15 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 396 kJ /
573 kcal
Bílkoviny22,36 g
Tuky17,93 g
Vláknina32,30 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy68,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a stroužky česneku prolisujeme. Krok 2: Plátky masa očistíme, osušíme, naklepeme a osolíme. Na prkýnku si je otočíme delší stranou k sobě a každý plátek masa rozřízneme na 3 pruhy. Nedořízneme až ke konci, na okraji necháme cca 2 cm kousek masa v celku. Krok 3: Na každý pruh položíme plátek česnekového boku a maso zapleteme do copánku. Na obou stranách zajistíme párátkem, aby se uzenina při pečení neposunula stranou. Krok 4: Na rozehřátém sádle osmažíme do zlatavé barvy cibuli, přidáme česnek, promícháme a přendáme do pekáče. Krok 5: Na cibulový základ položíme copánky, podlijeme vývarem a přiklopíme víkem. Pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě na 175 °C. Krok 6: Mezitím si nachystáme kapustičky. Kapustičkám odřízneme košťál a sloupneme nehezké svrchní lístky. Celé kapustičky dáme na 2 minuty do osolené vroucí vody. Poté je scedíme a dáme na chvilku do misky se studenou vodou. Krok 7: Pekáček vytáhneme z trouby, odklopíme víko a kolem masa dáme scezené kapustičky. Copánky přelijeme šťávou a pekáček bez víka dáme nazpět do trouby. Teplotu zvýšíme a 10 minut dopékáme na barvu. Krok 8: Na talíři přelijeme šťávou a obložíme kapustičkami. Na přílohu se hodí například šťouchané brambory s mrkví.

TIP: Jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 27. 2. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Teplotu trouby a dobu pečení berte jako orientační. Každý spotřebič může péct jinak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plecko v copánku s růžičkovou kapustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER0n4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plecko v copánku s růžičkovou kapustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER0n4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: Maruško,děkuji:-KPříprava byla pro mě trošku náročnější,ale na konečném výsledku jsme si opravdu pochutnali:-)

RubyRom: Romanko,moc jsi mě potěšila:-*Děkuji Ti:-K

:-)<3:yes::yes: Pěkně jsi si vyhrála - určitě je to moc dobré :-K

Moc pěkné, dávám 5 hvězdiček:-K:yes::yes:

Suroviny:
plec vepřová, cibule, česnek, bok česnekový, vývar masový, kapusta růžičková, sádlo, sůl

Přidat fotografie receptu