Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku

Klasická příprava jater na cibulce je snad všem známá. V tomto receptu se však skrývá drobnost, která chuťově játra posune zase o kousek dál. Před restováním jsou do jater zapíchnuty aromatické hřebíčky. Po tepelné úpravě hřebíčky vyděláme a játra servírujeme.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 085 kJ /
1 215 kcal
Bílkoviny59,50 g
Tuky104,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,99 g
Sodík 251 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy9,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Drůbeží játra dobře prohlédneme a očistíme, pozor dáme hlavně na žluč. Játra rozdělíme na dva díly a na cedníku prolijeme vroucí vodou. Necháme okapat a osušíme papírovými utěrkami. Krok 2: V hluboké rozpálené pánvi rozpustíme máslo s olejem a játra, do kterých zapíchneme pár kousků hřebíčku restujeme ze všech stran. Po 3 minutách restování přidáme nasekanou jarní cibulku a restujeme ještě cca 2 minuty, dokud játra nejsou uvnitř hotová. Krok 3: Poté osolíme a opepříme dle chuti, odstraníme hřebíček a ihned podáváme nejlépe s čerstvým pečivem dle chuti.

TIP: Hřebíček v naší kuchyni. Do jakých jídel se nejvíc hodí?

Zveřejněno 29. 2. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Tuto pochoutku dělávala naše mamka z králičích jater v době mého dětství. Já pak ještě mým dětem, dokud jsme chovali králíky. Dnes mám tedy játra jen drůbeží, dělám je na přepuštěném másle ale vzpomínka mi zůstala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wGXG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wGXG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Anna Kocikova: :-) Neberu to jako útok - nic se neděje :-K Hezký konec večera

Marie Svarcova: Maruško,nechtěla jsem na tebe nijak útočit.Hřebíček ráda u přípravy masa používám,ale u jater i když jsem to nezkoušela vím,že by mi to aroma vadilo.Ale to je můj problém:-)To máš podobné,jako býčí žlázy,nebo dršťky.Ne každý je vyzkouší;-)Také Ti přeji hezký večer:-K

Anna Kocikova: :-) OK Děkuji za komentář a myslím, že je dobře když každému chutná něco jiného, pokud jsi to zkusila a nechutná je to v pořádku, pokud ne tak nejprve zkus :-K Hezký večer :-K

Marie Svarcova: Moc hezká vzpomínka:-KTaké dělám játra dost často,ale jsem na tom stejně jako Romanka:-8

RubyRom: :-) Děkuji za komentář, chápu to - každý má rád něco jiného ( jako já tofu ;-). Přeji krásný a pohodový den :-K

Také dělám dost často játra, ale bez hřebíčku, jeho vůně mi do toho vadí. :yes::yes:

Suroviny:
játra drůbeží, máslo, olej, koření hřebíček, cibulka jarní, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu