Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaninová rýže

Rýži využijeme jako přílohu ke spoustě pokrmů, například k pečenému kuřeti, nebo k přírodním plátkům. I obyčejnou rýži můžete vylepšit, stačí do ní přidat jen slaninu a hrášek, její chuť pak bude o dost zajímavější.

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 359 kJ /
1 759 kcal
Bílkoviny29,15 g
Tuky78,02 g
Vláknina18,03 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 1,48 g
Sůl3,68 g
Sacharidy227,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Nejdříve vysmažíme slaninu, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Krok 2: Přisypeme propláchnutou a okapanou rýži a minutku restujeme, aby se obalila tukem. Osolíme, přidáme hřebíček a zalijeme vývarem. Krok 3: Dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a přikryté pečeme cca 20-30 minut. Před koncem přidáme hrášek. Poté zkusíme jestli je měkká a vidličkou načechráme. Krok 4: Rýži podáváme jako přílohu k přírodním plátkům, nebo pečenému kuřeti. Taky ji můžeme podávat jen se zeleninovým salátem.

TIP: Jak uvařit jasmínovou rýži?

Zveřejněno 1. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaninová rýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYPNQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaninová rýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYPNQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Miladko i mě by takto připravená rýže chutnala i samostatně:-*:-K

cathleen: Dávat hřebíček do rýže jsem zvyklá. Ty dva kousky chuť moc neovlivní. Ale zase vůbec tam nemusí být. A samozřejmě ho vytahuju. Taky děkuji za zprávu tobě i Romči a Marušce. :-K:-K:-K

I já se přidávám k těm, co by si tuhle rýži moc rádi dali :-8:yes: Jen ten hřebíček bych asi vynechala, přidáváme ho napíchaný v cibuli do čisté přílohové rýže a tady by mě asi rušil...ale to už je můj problém. Jen dotaz - z uvařené rýže ho nevytahuješ?

Takhle by mi rýže chutnala i samotná, ale jako příloha je samozřejmě luxusní :-K:yes::yes:

:-)<3:yes::yes:výborná rýže i samotná :-K

Suroviny:
rýže, vývar zeleninový, slanina libová, cibule, hrášek mražený, sůl, koření hřebíček

Přidat fotografie receptu