Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sylviny angličáky

Zkuste s námi upéct anglické rohlíky malinko jinak. Nejen, že jsou méně pracné a rychleji připravené na plechu, ale hlavní důvod jejich tvaru je ten, že z nich slanina ani sýr při kynutí a pečení nesjedou mimo těsto, jak se to u anglických rohlíků stává často.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 115 min Doba tepelné úpravy: 25 min

140 min (115 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 703 kJ /
2 319 kcal
Bílkoviny64,44 g
Tuky63,04 g
Vláknina16,41 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,11 g
Sacharidy365,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem a necháme 15 minut stát. Krok 2: K drožďové vodě přidáme zbytek všech surovin a uhněteme těsto, které zakryjeme a necháme asi 30-45 minut kynout. Krok 3: Vykynuté těsto vytáhneme na stůl, dobře propracujeme a rozdělíme na 6 dílů, ze kterých uděláme 6 bulek. Necháme je asi 10 minut odpočinout. Krok 4: Všechny bulky pak vytvarujeme do „baget“ a uložíme je vedle sebe na plech s pečícím papírem. Tyhle bagetky jsou dlouhé akorát na šířku plechu (tj. ten kratší rozměr plechu), proto se na něj vejdou hezky vedle sebe tak, že mezi nimi ještě zbude dost volného místa. Krok 5: Po 10 minutách všechny „bagety“ tlakem dlaně roztlačíme na sílu tenčího prstu, uděláme z nich vyšší placky a ochutíme jako každé anglické rohlíky. Potřeme je zbytkem vejce, poklademe plátky slaniny a posypeme sýrem. Krok 6: Už jen krátce (cca 15 minut) necháme dokynout a upečeme v rozehřáté troubě (210 °C / 20-25 minut). Krok 7: Tyhle angličáky podáváme na stůl šikmo překrojené napůl. Chutnají teplé i studené.

Zveřejněno 4. 3. 2024

Poznámka autorky cathleen

Tento a další recepty najdete u mě na webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sylviny angličáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY2Z1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sylviny angličáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY2Z1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Tonja: mám radost, že i u vás tak chutnají <3 A sestře to moc ráda vyřídím, děkuji!

Udělal jsem. Jsou výborné. A dobře se dělají. Děkuji za recept a poděkování vyřiď i sestře, Cathleen.

Anna Kocikova: a jsou i výborné, zkus je! ;-)

Vypadají moc hezky:-8:-K

magdalenka: díky :-* Sylva peče i perníky a nádherně je zdobí. Nejmladší sestra zas pro rodinu dělá fantastické dorty a další sladkou drobotinu :-8

cathleen: Sylvia aj ty ste evidentne veľmi šikovné. Angličáky od vás nemôžu byť nedobré.

Marie Svarcova: to mám radost :-) Jméno dostaly po mé sestře, která také ráda peče :-8 a její tvarované angličáky jsou v celé rodině známé.

:-)<3:yes::yes: vypadají velmi dobře a určitě tak i chutnají - líbí se mi :-K

Suroviny:
voda, sádlo, vejce, koření grilovací, sůl, mouka hladká, mouka celozrnna pšeničná, droždí čerstvé, vejce, slanina anglická, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu