Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové skořicové šneky

Vzhledem nijak nápadný moučník z pekárny, který úchvatně a neodolatelně voní smetanou a skořicí, je jednoduše tvarovaný. Těsto na šneky připraví pekárna, my je pak jen vytvarujeme, naskládáme do pekárny a po nakynutí tam šneky necháme upéct.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 135 min Doba tepelné úpravy: 55 min

190 min (135 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 158 kJ /
2 667 kcal
Bílkoviny59,08 g
Tuky88,72 g
Vláknina13,12 g
Cholesterol 339 mg
Sodík 111 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy401,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny připravené a navážené suroviny vložíme do formy pekárny (nejdřív tekuté, pak zcela změklý tuk a zbytek surovin, droždí uložíme nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. (Program určený pro uhnětení a vykynutí těsta s droždím.) Krok 2: Vykynuté hedvábné těsto vytáhneme z formy a na minimálně pomoučeném stole rozválíme do nevelkého obdélníku. Krok 3: Plát potřeme změklým máslem a posypeme hustě mletou skořicí s cukrem. Poté plát těsta svineme do rolády, kterou ostrým nožem nakrájíme na 8 kusů, širších „šneků“. Krok 4: Všechny kousky postavíme vedle sebe do formy pekárny (4×2 šneky), řeznou plochou dolů a takto necháme nakynout. Krok 5: Těsně před pečením vykynuté šneky zalijeme půkou připravené smetany, ve které jsme rozmíchali 1 lžící cukru. Pak navolíme a zapneme program Pečení. Krok 6: Ke konci pečení (asi 15 minut před koncem programu) pekárnu pootevřeme a moučník rychle zalijeme zbytkem sladké smetany. Pekárnu opět opatrně zavřeme a šneky necháme dopéct.

Zveřejněno 5. 3. 2024

Poznámka autorky cathleen

Upečené šneky z pekárny jsou nadýchané, moučník doporučuji nabízet hned, jak vychládne. Druhý den je maličko tužší, ale ten první chutnají neodolatelně!

Tento a další moje recepty najdete na webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové skořicové šneky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpKoX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové skořicové šneky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpKoX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

magdalenka: přesně tak :-) Navíc je pekárna úžasná pomocnice i tehdy, když je člověk moc unavený nebo i nemocný - navážit do ní suroviny zvládne vždy a zbytek práce už udělá pekárna sama :yes:

cathleen: potvrdzujem...kedysi som bola veľmi skeptická k DP. Podľa tvojich receptov je cesto vždy ako pena, pretože sú maximálne spoľahlivé. Ak rec."nesedí" (niekde z Internetu, neznámy autor), DP to nezachráni.
(A sekaná z DP je tiež bezkonkurenčná...v rúre už nepečiem.)

veronika_straka: jen půjč! A třeba si pak koupíš i svoji, až uvidíš, jak pekárna dokáže ušetřit práci i čas :-8

Marie Svarcová, Anna Kocikova: děkuji, děvčata :-K Maruško, tvým vnoučatům se nedivím, ta chuť i vůně je opravdu neodolatelná :-8

:yes::-K

Já si tuším budu muset půjčit pekárnu od tchyně <3 vypadají skvostně!

:-)<3:yes::yes: Voní po celém domě, dělává je podobně dcera , vnoučata je milují. :-K

Suroviny:
voda, žloutek, sádlo, cukr, kůra citronová, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, máslo, skořice mletá, cukr, smetana, smetana

Přidat fotografie receptu