Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové lupínky

Zapomeňte na kupované bramborové lupínky a připravte si vlastní, v pohodlí vašeho domova. Nezabere vám to moc času a okořenit je můžete dle vlastních chutí. Třeba solí, česnekem, nebo sladkou paprikou.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sidera

Snadný

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 3 min

18 min (15 min příprava + 3 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Propláchneme studenou vodou a osušíme. Krok 2: Smažíme zprudka ve vyšší vrstvě oleje. Necháme okapat. Krok 3: Promícháme se solí, nebo česnekem či sladkou paprikou. Výborné jsou teplé i studené.

Zveřejněno 31. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové lupínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zKjO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové lupínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zKjO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Tak vyzkoušeno a <3<3<3<3<3. To je lahůdka, jen občas tedy to připravím. Strouhala jsem na struhadle, je fakt, že některé byly slabší a jiné silnější, ale vůbec to nevadilo. :-8

Ano ty jsou moc dobre uz jsem je nekolikrat zkousel a detem to chutna,akorat my nedavame hodne oleje ale jinak super :-)

No my je nakrájíme na tenké plátky
Odmočíme (2hod)
Propláchneme vodou
A smažíme v pánvi ve vrstvě oleje viz tloušťka lupínku+4mm
Potom je vyndáme a chvíli počkáme tj až budou všechny.
Nakonec ve velkém sítu od TESCOMY to prosolíme, propepříme a posypeme domácími sušenými bylinkami.

je to lahodné,my to doma nekrájíme :) jen to škrábeme škrabkou :)

Brambory na lupínky krouhám na W krouhači s sušení jednotlivě na utěrce není vůbec zdlouhavé, jde to rychle!

Recept mě zaujal, ale nevím, jak nakrájet tak tenké plátky, aby byly všechny stejné? Ještě nikdy se mi to nepovedlo. Máte na to speciální struhadlo? Není moc zdlouhavé mokré plátky sušit jednotlivě v utěrce? Děkuji.

:-p:-p:-p+6

Nejlepe je namočit . přes noc.a mockrát je propláchnout aspon třikrát.

Je to moc dobré také to tak děláme.:yes:

Také děláme. Bramborové plátky nechám nejprve hodinku máčet ve studené vodě, aby se vyplavil přebytečný škrob, potom osuším v útěrce a smažím ve friťáku na nejvyšší výkon. Hned po vyndání sypu grilovacím kořením od vitany. Tak to máme nejraději. Mňam:-p

Dobrůtka. My někdy, ještě před smažením, přidáváme i kmín... :yes:

Tématické fráze:
domácí bramborové lupínky, smažené bramborové lupínky, výroba bramborových lupínků, domácí bramborové lupínky recept, domácí bramborové lupínky v troubě, stroj na výrobu bramborových lupínků, bramborove lupinky bez smazeni, bramborové plátky, domácí smažené bramborové lupínky, domácí výroba bramborových lupínků, domácí lupínky, stroj na brambůrky, stroj na vyrobu bramburek, stroj na výrobu bramburků, strojek na brambůrky, bramborovelupinky, výroba lupínků, smazene lupinky, smažené bramborové lupínky recept, smažení bramborových lupinku

Suroviny:
brambory, olej, sůl

Přidat fotografie receptu