Koláčky z Vacenovic
Upečte s námi lahodné a jemné koláče, plné tvarohové náplně! Těsto je díky použitému tuku úplně hedvábné a projeví se to i na hotových koláčích. V den pečení mají božskou chuť, a stejně výborné jsou i další dva dny - pokud je rodina nesní dříve.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 037 kJ / 6 940 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 154,02 g |
| Tuky | 391,12 g |
| Vláknina | 17,80 g |
| Cholesterol | 1,77 g |
| Sodík | 478 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 692,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláčky z Vacenovic
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNzRA
Moje poznámka
Koláčky z Vacenovic
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNzRA
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 23 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 1 hodinou
Domácí chleba
Samjda před 1 hodinou
Vánoční věnec
Stefi.f před 5 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 12 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 14 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 14 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
žloutek,
olej,
máslo,
cukr krystal,
sůl,
droždí čerstvé,
tvaroh kostka,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
kůra citronová,
rozinky,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
kůra citronová,
mouka polohrubá
Komentáře (25)
Takže drobenku si babi vytvaruje do válečku, nakrájí na jednotlivé kousky (0,5-1 cm) a rozplácne dlaní do kolečka, nechá pár minut prosušit a pak tlačí přes kráječ na brambory, aby z toho byly čtverečky. Ideálně na plech nebo na utěrku a nechat dosušit
Tak, snad jsem si to dobře zapamatovala
magdalenka: veronika_straka: Tak to mě taky zajímá, o jakou drobenku se jedná.
Hlučínské koláče
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Doufám, že koláčky někdo ze zdejších uživatelů vyzkouší a jejich kvalitu potvrdí i tady