Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché malinové řezy s krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Jednoduché malinové řezy s krémem jsou lahodným dezertem právě pro vás. Tato dokonalá kombinace křehkého piškotového těsta, svěžího ovocného jemného krému a kopečku šlehačky, je ideální pro každou příležitost.

Suroviny pro 1 plech

korpus na plech 34 x 34 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 288 kJ /
1 981 kcal
Bílkoviny49,79 g
Tuky145,94 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 1,61 g
Sodík 901 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy115,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení, lehce potřený pár kapkami oleje. Krok 2: Vejce předem vyndané z chladničky rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky dáme do šlehací mísy, přidáme sůl a šleháme. Když začnou houstnout přidáváme postupně cukr a ušleháme dotuha. Krok 3: Do našlehaných bílků postupně po jednom zašleháme žloutky. Nakonec přidáme prosetou mouku, olej a ručně metličkou promícháme. Vlijeme na připravený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 8-10 minut. Zkusíme špejlí, zda je upečeno. Krok 4: Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout a připravíme krém. Do šlehací mísy dáme všechny ingredience a vyšleháme hladký krém. Necháme 10 minut stát a zatím ušleháme smetanu k dokončení. Krok 5: Zchladlý korpus rozdělíme na poloviny a na jednu navrstvíme krém (ponecháme asi 4 lžíce). Přiklopíme druhou polovinou, rozetřeme na vrch ponechaný krém a necháme v chladu mírně ztuhnout. Krok 6: Poté nakrájíme řezy, dozdobíme preclíkem, šlehačkou a čerstvými malinami a posypeme drcenými malinami sušenými mrazem. Každý může dokončit a dozdobit dle své chuti a možností.

TIP: Skvělé dobroty s malinami

Zveřejněno 17. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché malinové řezy s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYkrQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché malinové řezy s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYkrQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

zdenka.s: :-) Zdeničko, moc děkuji za milý komentář -žádný talent nemám (kam se hrabu na ostatní), když vidím tu nádheru tak jen tiše závidím právě ten talent. Preclíky jsem koupila u nás o 2 ulice dál v takovém malém krámku, jestli je mají někde jinde nevím nepátrala jsem. :-K Přeji krásný zbytek nedělního odpoledne.

Marie Svarcova:zase taková krása a jistojistě dobrota 👍👍 a ten nápad s preclíky, kam Ty na to chodíš,já už vím,to je od pánaboha :-):-) kde se ty preclíky prodávají ,Maruško ?

RubyRom: :-) Děkuji Romanko :-K krásné nedělní odpoledne :-K

:yes::yes:

Suroviny:
vejce, sůl, cukr krupice, mouka polohrubá, olej, tvaroh, máslo, sirup malinový, džem malinový, pudink bez vaření, smetana, maliny, maliny, čokoláda hořká

Přidat fotografie receptu