Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí roláda s nádivkou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Casimanta

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 673 kJ /
1 117 kcal
Bílkoviny28,53 g
Tuky98,16 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy26,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře stáhneme opatrně z kůže tak, abychom ji příliš nepotrhali. Na pomaštěný alobal rozprostřeme kůži, trochu osolíme a stejnoměrně poklademe kusy masa, které jsme odřezali z kuřete. Osolíme, trochu opepříme. Středem uděláme prohlubeninu, do které dáme váleček nádivky. Krok 2: Nádivku připravíme z másla utřeného s vejcem, solí a kořením do pěny, pak přidáme nastrouhané pistácie, trochu strouhanky (někdy ani nemusí být) a zelenou petrželku, na jemno nasekanou. Krok 3: Roládu pomocí alobalu zabalíme do klasického válce. Provázkem svážeme několikrát, začínáme zprostředka. Krok 4: Na pekáček dáme trochu vody, alobalový válec a pečeme cca 45 minut při teplotě asi 200°C. Když máme silnější alobal nebo opravdu velké kuře, prodloužíme dobu pečení na 1 hodinu. Krok 5: Pak vyjmeme, necháme vychladnout (nerozbalujeme). Studené vybalíme z alobalu a na pár minut dáme pod gril, aby roláda dostala žádoucí barvu a kůžička zkřupavěla. Krok 6: Je také možné vybalit z alobalu opatrně za tepla, ale je potom trochu potíž s grilováním a následným krájením. Podáváme s bramborem.

Zveřejněno 31. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí roláda s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G5q3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí roláda s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G5q3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

si myslím,že to zvládne každý, nic na tom není a nikdo mě to neučil,chce to jen dobrý a ostrý nůž a trochu zručnosti,jo a pozor na prsty:yes::-p:yes:

Ta nádivka je zajímavá a líbí se mi :-):yes: Bodík 3.

Ja kuraciu roládu zvyknem piecť v papieri na pečenie, ku koncu ho rozstrihnem a nechám mäso chytiť farbu. To je moja alternatíva, ale v podstate je to zrejme jedno...Plnka s pistáciami musí byť super! +

Jani tak mrkni sem http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/drubez/vykoste... a zvládneš to

Moc zajímavá nádivka s těmi pistáciemi:-p, to může být hodně zajímavé. Jenže já neumím vykostit kuře;-):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
masová roláda s nádivkou, nádivka do masové rolády, nadivky na masove rolady, kureci nadivka, masové rolády kuřecí, kuřecí roláda, masova nádivka, masové nádivky, klasická nádivka, kuřecí rolády, masová nádivka do kuřete, kureci rolada v alobalu, nádivka do kuřete, teleci masova rolada s nadivkou, vykostit kuře, nádivka do rolady z kurete, masová roláda kuřecí, nádivka do kuřete rolády, masová nádivka do rolády, nadivky

Suroviny:
kuře, máslo, sůl, máslo, ořechy pistácie, vejce, petrželka zelená, pepř, ořech muškátový, sůl, strouhanka

Přidat fotografie receptu