Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jitčin ovocný koláč

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 130 min Doba tepelné úpravy: 30 min

160 min (130 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Řezy koláče s tvarohovo-pudinkovou náplní, ovocem a drobenkou jsou krásné na pohled, i chuťově vyvážené. V náplni je cítit tvaroh i pudink, drobné ovoce v něm je příjemnou, chuťově pikantní tečkou. Korunou řezů je máslem a vanilkou vonící drobenka.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 692 kJ /
5 185 kcal
Bílkoviny115,48 g
Tuky179,52 g
Vláknina23,14 g
Cholesterol 876 mg
Sodík 1,58 g
Sůl3,82 g
Sacharidy765,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto dáme do formy pekárny (v pořadí tekuté, sypké, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Bude hodně měkké, a pokud neradi podobná těsta vytahujete z formy pekárny, přerušte program hned po uhnětení hlaďounkého těsta, vyškrábněte ho do moukou lehce vysypané mísy a nechte vykynout v ní. Krok 2: Ručně nebo robotem:
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí se lžičkou cukru a lžící mouky a necháme asi 15 minut pracovat. K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme měkké těsto. V míse ho zakryjeme a necháme asi 45-60 minut kynout. Krok 3: Zatím připravíme náplň a drobenku:
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink, vmícháme do něj metličkou tvaroh (nebo ho do náplně vmixujeme ponorným mixérem) a náplň necháme vychladnout. Na drobenku smícháme špičkami prstů všechny suroviny dohromady, až se začnou drobit a žmolkovatět. Krok 4: Připravíme plech na pečení, vymažeme ho sádlem. Krok 5: Vykynuté těsto roztáhneme na celý plech stěrkou nebo rukama, namočenýma ve vodě. Krok 6: Těsto potáhneme tvarohovo-pudinkovou náplní a posypeme drobným ovocem. Celý koláč korunujeme drobenkovým posypem a necháme ho před pečením kratší dobu (cca 20 minut) vykynout. Krok 7: Pečeme ho ve vyhřáté troubě (170-180 °C / cca 25-30 minut – jen do lehkého zhnědnutí okrajů koláče, střed s náplní zůstane vlhký). Krok 8: Podáváme vychladlý, krájený na řezy. Kdo chce, může ještě lehce pocukrovat.

TIP: Jak na ovocný koláč s drobenkou?

Zveřejněno 22. 3. 2024

Poznámka autorky cathleen

Recept z mého webu www.pekarnomanie.cz

Pokud chcete místo tvarohu z kostky použít měkčí, řidší tvaroh vaničkový, udělejte pudink jen ze 350 g mléka. Nebo můžete hotovou pudinkovo-tvarohovou směs zahustit ještě 1-2 lžícemi pudinku bez vaření (Creme Olé) navíc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jitčin ovocný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31w1R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jitčin ovocný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31w1R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dobrý den, jen otázka, jsem tu nová. Zkoušel ho někdo? Děkuji

Moanka, RubyRom: za vyzkoušení i zpětnou vazbu budu moc ráda :-) Před pár dny koláč jedna paní zkoušela, a protože neměla ovoce, natřela těsto marmeládou - taky vhodné řešení :-8 když honí mlsná, že?

Úžasný koláč , vyzkouším až přijedou mladí. V mrazáku mám ještě švestky, rybíz, borůvky z loňska.:-K:yes::yes:

Moc se mi líbí, ráda vyzkouším. ;-) :-K

Marie Svarcova: vymazlený, lety odzkoušený recept, že? :-)

:-)<3:yes::yes: Toto těsto mám moc ráda a peču z něho už skoro 50 let i malé koláčky, získala jsem recept od tchyně mé sestry. :-K

Suroviny:
voda, majonéza, vejce, cukr, mouka hladká, droždí čerstvé, sůl, mléko, cukr, pudink vanilkový, tvaroh měkký, ovoce, mouka polohrubá, cukr krupice, cukr vanilkový, máslo, kůra citronová

Přidat fotografie receptu