Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové řezy s čokokrémem a šlehačkou

Pokud milujete čokoládu, určitě ochutnejte tyto výborné řezy. Nadýchaný čokoládový korpus je potřený výraznou rybízovou marmeládou a tvarohovo-čokoládovým krémem. Vše doplňuje čokoládová poleva a šlehačka, kterou můžete ochutit Pikaem.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 33 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 13 min

33 min (20 min příprava + 13 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

Plech o velikosti 34x34 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 935 kJ /
3 091 kcal
Bílkoviny107,80 g
Tuky144,98 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 1,72 g
Sodík 1,33 g
Sůl3,18 g
Sacharidy333,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení. Papír lehce potřeme 3-4 kapkami oleje. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, odvážíme ostatní suroviny a rozpustíme máslo. Krok 2: Do šlehací mísy dáme nejprve bílky se solí a šleháme, než začnou houstnout, na plné obrátky. Poté postupně přidáme cukr a šleháme do hustých špiček sníh. Postupně po jednom zašleháme do sněhu žloutky. Krok 3: Smícháme mouku, prášek a Solamyl, prosejeme. Do ušlehané směsi zašleháme máslo a čokoládu a nakonec zlehka vmícháme moučnou směs. Krok 4: Vlijeme na plech a dáme péct. Po 3 minutách snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme podle trouby 8-10 minut. Zkusíme špejlí. Jakmile se odděluje těsto od boků plechu, je upečeno. Krok 5: Korpus vyndáme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Mezitím z uvedených ingrediencí ušleháme krém a v jiné míse ušleháme šlehačku na zdobení (do části můžeme přidat Pikao). Krok 6: Vychladlý korpus rozdělíme na poloviny a obě potřeme lehce džemem. Na jednu polovinu rozetřeme polovinu krému a svineme pomocí papíru tenkou roládku. Druhou polovinu korpusu ještě překrojíme na poloviny, jednu potřeme krémem a druhou přitiskneme džemem potřenou stranou na krém. Krok 7: Čokoládu rozpustíme, přidáme máslo a olej. Krok 8: Slepený pruh i roládku potřeme čokoládovou polevou, nebo pomocí bublinkové fólie potřené čokoládou obalíme, jakmile čokoláda mírně tuhne. Necháme ztuhnout úplně a fólii odstraníme. Nakrájíme nožem namáčeným v horké vodě a ozdobíme šlehačkou.

TIP: Ozdoby z čokolády

Zveřejněno 24. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové řezy s čokokrémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9k4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové řezy s čokokrémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9k4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Moanka: Super :-):yes::-K

Marie Svarcova: Ty mi teda věříš, to Ti moc děkuji. :-8 Posnažím se tedy… :-)

Moanka: :-) Určitě ano - já jsem ctěla původně udělat dvě roládky proti sobě ale ta druhá půlka byla o maličko vyšší (asi špatně urovnané na plechu) tak byla jen jedna a z druhé řezy, chuť stejná. . Vím , že jsi šikovná tak se nemáš čeho bát ;-) Těším se na foto

Pane jo! :-8 :yes:
Myslíš, že to zvládnu? To vypadá úžasně… <3 :-K

Anna Kocikova: :-) máš pravdu , také si občas říkám, že bych něco ochutnala co vidím u druhých. Užij si hezký večer :-K

Marie Svarcova: Maruško,kdyby to tak šlo sáhnout si pro kousek přes monitor:-8to by se loupilo,to by se mlsalo:-Q:-DTaké se mějte oba moc hezky:-K

Anna Kocikova: :-) No jo syn byl nadšený a moc mu chutnalo, já moc sladklé nemusím ale jednu roládku jsem snědla, jelikož ta čokoládová chuť je skvělá. :-K Mějte se oba moc hezky.

Maruško to je velice lákavá nabídka nejen po nedělním obědě:-8:-K

zdenka.s: :-) Zdeničko, moc děkuji za opět milý komentář. Dnes ale nepeč ;-)- prý se nemá na květnou neděli péct - vůbec jsem to nevěděla až dnes jsem se dočetla :-D Jo to pikako do ušlehané šlehačky jsem zkusila a je to hodně podobné pařížské a bez práce. Dej ho podle své chuti já nemám ráda sladké tak dávám málo. Ať se podaří, :-K Mějte se všichni skvěle:-K

Tak Maruško, tohle už je takřka geniální :-) za prvé: ze stejných surovin jsou dva různé,i když ,,jen" vzhledem, zákusky .Za další: to ozdobení bublinkovou fólií je úžasné atd atd..A jak je zvykem , naprosto do detailů napsaný recept i postup, čili úplně pro mě.Však víš :-D. :yes::yes::yes:
A mám tu už asi tři měsíce tubu Pikaa ,tak ji konečně využiju
Hezkou, nejen ,neděli :-K:-K

Bayta: :-) Moc děkuji, nápad to můj není. Dělala jsem asi před 20-25 lety dort takto obalený čokoládou podle nějakého starého časopisu ale už nevím jaký to byl jen jsem si postup opsala.
:-K Přeji krásnou neděli :-K

To nanášení čokoládové polevy pomocí bublinkové fólie je výborný nápad. :-) Vypadá to moc pěkně.

Suroviny:
vejce, cukr krupice, sůl, mouka hladká, kypřící prášek, solamyl, máslo, čokoláda, tvaroh, čokoláda, pudink bez vaření, cukr, čokoláda, máslo, olej, smetana, pikao, džem rybízová, zdobení čokoládové, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu