Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pandesal - filipínské pečivo

Pandesal jsou klasické filipínské bochánky, které se jí obvykle k snídani. Jsou měkké, nadýchané a jemně nasládlé. Můžeme je podávat se sladkou náplní, například marmeládou, nebo i na slano. Podávají se horké.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Zuzkamo Zuzkamo

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 953 kJ /
3 574 kcal
Bílkoviny112,07 g
Tuky44,02 g
Vláknina27,25 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 3,80 g
Sůl9,09 g
Sacharidy668,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Zalijte vlažným mlékem, rozšlehaným vejcem a rozpuštěným máslem. Několikrát promíchejte, dokud se vše dobře nesmíchá. Mléko musí být vlažné, ne horké. Přidejte sušené droždí a míchejte, dokud nevznikne lepivé těsto. Krok 2: Těsto vyklopte na pomoučený povrch a hněťte, dokud nebude hladké a pružné, asi 5-10 minut. Krok 3: Z těsta vytvarujte kouli a lehce ji potřete olejem. Vložte ji do misky, přikryjte kuchyňskou utěrkou nebo igelitem a umístěte na teplé místo. Nechte kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. V závislosti na tom, jak je teplo, to může trvat 30 minut až hodinu. Krok 4: Z těsta vytlačte prsty vzduch a pomocí nože těsto rozdělte na 2 stejné části. Každou z nich srolujte do válečku. Každý váleček nakrájejte na 6 menších kousků. Z každého kousku vytvarujte kouli a obalte ji ve strouhance tak, aby zcela pokryla všechny strany. Krok 5: Kousky položte na plech a ponechte mezi nimi mezery (alespoň na palec). Nechte je podruhé kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Krok 6: Vložte do předehřáté trouby na 185° C. Pečte 15 minut, nebo dokud boky trochu nezhnědnou. Vyjměte z trouby a podávejte horké.

TIP: Jak na kynuté těsto

Zveřejněno 24. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pandesal - filipínské pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD1D3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pandesal - filipínské pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD1D3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr, sůl, mléko, vejce, máslo, droždí sušené, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu