Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoubarevná bábovka

Hrníčková bábovka, to je klasika, která nikdy neomrzí. Dvoubarevná, krásně vláčná a hojně posypaná moučkovým cukrem. Tento snadný moučník můžou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

buchtyodkuchty

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 273 kJ /
4 367 kcal
Bílkoviny80,36 g
Tuky153,37 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 311 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy656,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Cukr krupice utřeme s vejci. Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme do směsi. Poté přidáme vanilkový cukr, mléko a olej. Pečlivě promícháme metlou. Krok 3: Část těsta přelijeme do jiné mísy, přidáme do něj lžíci kakaa a promícháme. Krok 4: Polovinu světlého těsta přelijeme do formy, poté na něj nalijeme polovinu tmavého těsta. Pak nalijeme zbývající světlé těsto a nakonec i tmavé. Krok 5: Do bábovky můžeme, ale nemusíme, přidat třeba rozinky nebo nasekané ořechy na jemné kousky. Krok 6: Bábovku vložíme do trouby a pečeme přibližně 35 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.

TIP: Jak vyklopit bábovku, které se nechce z formy?

Zveřejněno 29. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31wQx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31wQx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, cukr vanilkový, kypřící prášek, mléko, olej rostlinný, kakao, tuk, mouka hrubá, rozinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu