Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gazdovský chléb

Kyprý a měkký gazdovský chléb vonící smaženou cibulí a slaninou můžete upéct jako klasický bochník. Nebo si trochu pohrát a dát těstu tvar velkého šneka, jako je u chleba na fotografii. Upečený gazdovský chléb pak na stole vypadá velmi zajímavě.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 175 min Doba tepelné úpravy: 45 min

220 min (175 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 329 kJ /
2 708 kcal
Bílkoviny64,23 g
Tuky94,45 g
Vláknina24,83 g
Cholesterol 71 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,20 g
Sacharidy388,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme na pánvi a osmahneme na ní krájenou cibulku. Krok 2: Mouku prosijeme do mísy, uděláme do ní důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, zasypeme ho cukrem a zalijeme vlažnou vodou. Krok 3: Když droždí vzejde, přidáme do mísy zbytek surovin (mimo cibulky se slaninou) a do hladka uhněteme jemné a elastické těsto. Teprve ke konci hnětení přidáme i odloženou slaninu s cibulí. Těsto hněteme robotem, ale můžeme ho zpracovat i ručně nebo pomocí vařečky. Krok 4: Těsto v míse zakryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout v teple místnosti – trvá to 30-45 minut. Krok 5: Hotové těsto na stole propracujeme, vytvarujeme do bochníku a uložíme ho kynout do moukou vysypané ošatky. Krok 6: Přibližně po 45-60 minutách vykynutý chleba vyklopíme na plech s pečícím papírem, postříkáme ho vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (220 °C / 45 minut).

Zveřejněno 4. 4. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gazdovský chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY2k2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gazdovský chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY2k2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: ano :-) smažená cibule nebo škvarky, oboje dotahuje obyčejný chleba k naprosté chuťové dokonalosti :-8

:-)<3:yes::yes: výborný recept, smažená cibule je tam skvělá :-K

Suroviny:
voda, slanina anglická, cibule, syrovátka sušená, cukr, sůl, kmín drcený, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu