Makový dort s borůvkami
Svěží, lehký a velmi lahodný v netradiční kombinaci. Korpus tohoto dortu je s mletým mákem. Na něm pak leží vrstva tvarohového krému se šlehačkou. To vše na závěr doplňuje poleva z lesních borůvek. Tak neváhejte a pusťte se do jeho přípravy.
Suroviny pro 1 kus
forma o průměru 26-28 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 794 kJ / 4 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,83 g |
Tuky | 239,41 g |
Vláknina | 17,53 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 809 mg |
Sůl | 2,22 g |
Sacharidy | 357,95 g |
Postup přípravy
a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Necháme vychladnout ve formě. Krok 2: Tvaroh dáme do šlehací nádoby, přidáme cukr, citronovou šťávu a kůru, přilijeme šlehačky
a ušleháme dohladka. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do tvarohu. Krok 3: Borůvky s cukrem a vodou krátce svaříme
a necháme vychladnout. Přidáme solamyl rozmíchaný v trošce vody a krátce svaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Krok 4: Na vychladlý korpus rozetřeme tvarohovou náplň, necháme ji ztuhnout a poté ji polijeme borůvkami. Necháme finálně ztuhnout v lednici nejlépe přes noc a teprve pak vyjmeme z formy.
Zveřejněno 5. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makový dort s borůvkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6qQJ
Moje poznámka
Makový dort s borůvkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6qQJ
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 14 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 minutou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 2 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 9 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
mléko,
vejce,
prášek do pečiva,
mouka hrubá,
tvaroh,
smetana ke šlehání,
šťáva citronová,
cukr,
želatina,
borůvky,
cukr,
voda,
solamyl
Komentáře (6)