Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hemenex v toustu

Tradiční hemenex z vajíček a šunky si kdekdo rád udělá na snídani. My však pro vás máme tip na jeho obměnu. Do opečeného toustu na másle uděláte výkroj a do něj vložíte šunku s vajíčkem. Jistě s takovou snídaní zabodujete u své drahé polovičky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 067 kJ /
255 kcal
Bílkoviny14,45 g
Tuky16,96 g
Vláknina0,70 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 392 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy10,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pánvi necháme rozpustit máslo, na kterém opečeme toust dozlatova z obou stran. Pomocí vykrajovátka pak vprostřed toustu vykrojíme kolečko. Krok 2: Do výkroje vložíme šunku a vejce. Pečeme pár minut, ideálně tak, aby zůstal žloutek ještě tekutý. Krok 3: Hotový toust posypeme nasekanou pažitkou.

TIP: Jak skladovat vejce

Zveřejněno 17. 4. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hemenex v toustu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yLRB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hemenex v toustu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yLRB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Toto dělávám už delší dobu, jen ještě kolem vyklepnutého vejce posypu toustový chléb trochou strouhaného sýra. Nedělám však na pánvi, ale v troubě, vše se dobře propeče, sýr se rozteče a chléb se zespodu nepřipaluje.

Nepřipálí se ten toast zespodu, než se udělá vajíčko?

:-)<3:yes::yes: správná snídaně i svačina, také občas dělám :-K

Suroviny:
chléb toustový, šunka, máslo, vejce, pažitka

Přidat fotografie receptu