Houstičky s kmínem
Domácí housky zaberou sice chvilku času, ale chuťově daleko předčí všechny, které můžeme přinést z obchodu. Mají přidanou hodnotu vaší práce a laskavého zacházení s kynutým těstem. Posypané hrubozrnnou solí a mákem budou chutnat.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 782 kJ / 2 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,68 g |
Tuky | 56,29 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 355 mg |
Sodík | 3,33 g |
Sůl | 8,28 g |
Sacharidy | 383,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, cukru, trošku polohrubé mouky a vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Asi 10 minut na teplém místě.
Krok 2: Zbývající mouku dáme do mísy, promícháme ji se solí, přidáme kvásek, změklé máslo, vejce, žloutek a vypracujeme lehké, vláčné těsto. Necháme jej cca 60 minut na teplém místě kynout.
Krok 3: Troubu zahřejeme na 180 °C. Vykynuté těsto propracujeme a upleteme z něj 10 housek ze tří pramenů.
Krok 4: Vyskládáme housky na připravený sádlem potřený plech. Pak je na plechu necháme ještě chvilku kynout. Po vykynutí je potřeme rožlehaným bílkem a posypeme solí a mákem.
Krok 5: Housky pečeme 20 minut dozlatova v předehřáté troubě. Po upečení je vyndáme a necháme vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 7. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houstičky s kmínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprrR
Moje poznámka
Houstičky s kmínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprrR
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
máslo,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
sůl,
mléko,
žloutek,
bílek,
mák,
sůl hrubozrnná,
sádlo
Komentáře