Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb naší dědiny

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 200 min

200 min (200 min příprava)

Obyčejný chlebík, přiměřeně nadýchaný i pružný. Proč z naší vesnice (dědiny)? Právě pro tu jeho obyčejnost a zemitost – brambory má dnes téměř každý a na vesnici to platí několikanásobně. Celozrnná nebo grahamová mouka dělá chleba zdravějším a také přirozeně tmavším.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 023 kJ /
2 157 kcal
Bílkoviny61,25 g
Tuky32,95 g
Vláknina24,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy391,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do formy pekárny (v pořadí tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme prgram Základní (Klasik), velikost chleba 1000 g, kůrka nejtmavší. Krok 2: Pekárnu zapneme a necháme samostatně pracovat. Krok 3: Hotový chléb z formy vyklepeme, vytáhneme z něj háky a necháme ho vychladnout postavený na mřížce.

TIP: Proč se občas chleba v pekárně propadne?

Zveřejněno 10. 4. 2024

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete na mém webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb naší dědiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxZ2r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb naší dědiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxZ2r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
voda, olej, mouka hladká, mouka žitná chlebová, mouka, brambory, sůl, kmín drcený, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu