Mafiánské brambory
Zužitkovat starší brambory není vůbec těžké. Když víte jak na to, budou skvělou volbou na oběd, nebo večeři. Oloupané, nakrájené na plátky, proložené uzeným masem a prolité sýrovou smetanovou omáčkou budou chutnat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 071 kJ / 3 124 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 218,79 g |
Tuky | 159,42 g |
Vláknina | 28,46 g |
Cholesterol | 843 mg |
Sodík | 7,03 g |
Sůl | 16,50 g |
Sacharidy | 191,28 g |
Postup přípravy
Formu vymažeme máslem. Krok 2: Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji do světle hnědé barvy. Krok 3: Přidáme mouku a opražíme ji. Zalijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek a povaříme. Přisypeme polovinu jemně strouhaného sýra a zalijeme smetanou. Krátce povaříme. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C. Krok 4: Plátky brambor poklademe na dno vymazané formy, osolíme a opepříme. Poklademe plátky uzeného masa, zalijeme troškou omáčky a pokračujeme opět bramborami. Takto vrstvy střídáme. Povrch pokapeme omáčkou a zasypeme druhou polovinou sýra. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. To je asi 35-40 minut.
Zveřejněno 12. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mafiánské brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/689m9
Moje poznámka
Mafiánské brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/689m9
Nejnovější recepty
Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Čokoládové muffiny s Nutellou
Přidáno před 6 hodinami
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Přidáno před 7 hodinami
Smažené žampiony, volská oka a ledový salát s kapií
Přidáno před 8 hodinami
Holandský řízek podle ČSN
Přidáno před 8 hodinami
Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Retro okénko: Kostkový cukr i barevný cukr bridž byly kdysi hity. Půlkilová krabice vyšla na 8 Kčs a děti z ní tajně ujídaly
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice
Neregistrovaný před 1 hodinou
Carpaccio z pečené červené řepy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Neregistrovaný před 1 hodinou
Kralik v italske omacce
Neregistrovaný před 1 hodinou
Čočka po indicku
Neregistrovaný před 1 hodinou
Těstoviny s cuketou
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vepřové Hokkaidó
Neregistrovaný před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
Neregistrovaný před 1 hodinou
Zapečené kuřecí medailonky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Koření do polévky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Suroviny:
brambory,
sůl,
pepř mletý,
maso uzené,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
vývar masový,
česnek,
smetana ke šlehání,
sýr gouda,
máslo
Komentáře (5)