Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavý květák po italsku

Pokud máte rádi smažené pochoutky v křupavé panko strouhance, určitě uvítáte její domácí alternativu s použitím krupičky se strouhankou. Kromě květáku zkuste další zeleninu: brokolici, cuketu, celer, klínky zelí, nebo pak choi.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 047 kJ /
728 kcal
Bílkoviny37,03 g
Tuky10,29 g
Vláknina15,83 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 729 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy113,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky, velké rozkrojíme na půl a propláchneme na sítu.
Starší květák předvaříme v páře cca 3 minuty, aby zůstal křupavý, mladý čerstvý květák předvařit nemusíme. Vejce s bílkem dobře rozšleháme. Krok 2: Růžičky květáku protáhneme vejci a obalíme ve strouhance smíchané s krupičkou.
Rozehřejeme pánev a dáme olej vhodný ke smažení nejlépe rafinovaný (arašídový,
olivový, kokosový, řepkový). Krok 3: Ve vrstvě horkého oleje osmažíme obalené kousky. Osmažené dozlatova necháme na papírových utěrkách odsát přebytečný tuk. Podáváme se salátem podle chuti posypané hrubou solí. Kdo má rád přidá balsamico.

TIP: Jak smažit v troubě

Zveřejněno 12. 4. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Nemusíme tak dělat pouze květák. Velmi dobrá je i jiná zelenina například, brokolice, cuketa, celer, klínky zelí apod, zkusila jsem i klínky pak choi a vše bylo výborné.

Inspirace: Apetit 2007

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavý květák po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73XnA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavý květák po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73XnA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

zuzi777a: :-)Děkuji za komentář, bylo to opravdu hodně křupavé :-K krásný zbytek dne.

Take mám doma květák, budu o téhle variantě obalení uvažovat! :-*:-*

Suroviny:
květák, vejce, bílek, strouhanka, krupička, olej, sůl hrubá, ocet balsamiko

Přidat fotografie receptu