Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na česneku s dušenou mrkvičkou

Mrkev buď milujete, nebo se jí vyhýbáte po zkušenostech ze školní jídelny. Pokud ale připravíte vepřové maso s dušenou mrkví, karamelizovanou cibulkou a mladým hráškem podle našeho receptu, přijdete jistě mrkvičce na chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie843 kJ /
201 kcal
Bílkoviny3,89 g
Tuky8,82 g
Vláknina11,96 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 169 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy22,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátou pánvičku dáme malý kousek sádla a na kostičky nakrájený špek. Když pustí tuk, přidáme cibuli nakrájenou na tenké měsíčky. Mírně osolíme a restujeme dozlatova. Přidáme špetku cukru a necháme zkaramelizovat. Poté ihned vyndáme cibuli na talířek, aby se nespálila. Dáme vařit brambory v osolené vodě se špetkou kmínu. Krok 2: Maso očistíme, osušíme, po obvodu několikrát nařízneme, aby se nekroutilo. Osolíme, opepříme, potřeme lisovaným česnekem a poprášíme solamylem. Na lžíci sádkla zprudka osmahneme z obou stran, mírně podlijeme horkou vodou a na sníženém stupni tepla dusíme do změknutí. Krok 3: Současně očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo na velkých slzách struhadla. Dáme do výpeku po cibuli malou lžíci másla a mrkev zarestujeme. Poté trochu podlijeme cca 50 ml vody, osolíme dle chuti a můžeme maličko přisladit, přidáme kmín. Dusíme do změknutí a vstřebání vody Krok 4: Vyloupaný čerstvý hrášek nebo propláchnutý horkou vodou mražený necháme na sítku okapat. Krok 5: Podáváme maso s karmelizovanou cibulí a rozmačkanými bramborami naservírovanými s mrkví a hráškem pomocí vykrajovacího kroužku Ø 10 cm.

Mrkev - chutná a levná zelenina

Zveřejněno 13. 4. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Toto bylo oblíbené jídlo mého muže a dělávala jsem dost často. Už jsem to ale dlouho nevařila a tak jsem trochu inovovala starý recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na česneku s dušenou mrkvičkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR7wX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na česneku s dušenou mrkvičkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR7wX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

zuzi777a: :-) Moc děkuji, za milý komentář, máme to moc rády já i dcery, syn moc ne ale občas si dá také.:-K Přeji krásný den

Krásně uvařeno. Úplně se sbíhají sliny.:-*

Suroviny:
krkovice vepřová, špek, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, škrob, cukr, mrkev, kmín drcený, hrášek, máslo, sádlo, brambory

Přidat fotografie receptu