Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské řízečky

Menší řízky ze smaženého, drobně krájeného kuřecího masa ve vaječném těstíčku mají jemnou chuť. Nejsou pracné, ani jejich příprava není zdlouhavá, a výsledek je nejen pěkný na pohled, ale i moc dobrý. Připraví je i začátečníci.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 154 kJ /
1 471 kcal
Bílkoviny201,11 g
Tuky51,58 g
Vláknina4,78 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 765 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy49,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na drobnějšší kostičky, pažitku nasekáme nadrobno a oloupaný česnek prolisujeme. Krok 2: V míse promícháme vejce se zakysanou smetanou, přidáme sůl, pepř a mouku a vše vidličkou dobře prošleháme. Mouku přidáváme postupně, aby těstíčko nebylo moc husté. Krok 3: Do hladkého těstíčka vmícháme česnek, pak přihodíme pažitku s masem a lehce, ale důkladně znovu promísíme. Krok 4: Hmotu, připravenou na řízečky uložíme na hodinu do lednice odležet, ale pokud pospícháme, můžeme smažit hned. Krok 5: Ve větší pánvi rozehřejeme tuk, lžící do něj klademe kusy těstíčka s masem. Upravíme do plochých řízků a smažíme je z obou stran. Krok 6: Francouzské řízečky podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 18. 4. 2024

Poznámka autorky cathleen

Inspirace internet

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9gw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9gw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

TytyM: to je fajn, že jste spokojená :-8:-K

Děkuji za úžasný recept. Povedly se parádně a určitě nedělám naposledy. <3

EvaSk: jj, tak, jak píšete. Osmažit a teprve pak otočit. Jsem ráda, že se vám nakonec povedly. :-)

První várka mně nešla obrátit. Prostě jsem to nějak orestovala. Bylo to dobré, vzhledově nic moc. Druhá várka už otočit šla. Musí se to nechat zespoda pořádně opéct a dřív to radši ani nezkoušet. Prostě vydržať. 😉

Suroviny:
maso kuřecí, vejce, smetana zakysaná, česnek, pažitka, sůl, pepř mletý, mouka hladká, sádlo

Přidat fotografie receptu