Soufflé buchta
Nadýchaná jako obláček a plná kakaové chuti, taková je tato soufflé buchta. Nejen sníh z vaječných bílků, ale také způsob a doba pečení, zajistí její nadýchanost. Při servírování ji nemusíte nijak zvlášť zdobit, stačí snad jen poprášit lehce cukrem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 715 kJ / 2 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,75 g |
Tuky | 175,88 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 2,40 g |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,68 g |
Sacharidy | 211,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh.
Krok 2: V rendlíku spolu prohřejeme máslo a mléko.
Krok 3: Žloutky vyšleháme s vanilkovou pastou a pomalu k nim přiléváme máslo s mlékem.
Krok 4: Mouku, kakao a sůl smícháme a prosejeme do žloutkové směsi. Následně opatrně a zlehka vmícháme sníh. Promícháme.
Krok 5: Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a formu vložíme na plech s vyššími okraji. Na plech pak vlijeme asi 2 cm vody o teplotě 80 °C.
Krok 6: Dáme péct do trouby na 160 °C na 20 minut. Po této době necháme asi 1 minutu troubu větrat, stáhneme teplotu na 110 °C a ještě dalších 60 minut dopékáme.
Krok 7: Po upečení necháme buchtu 30 minut vychladnout v pootevřené troubě.
Zveřejněno 4. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Soufflé buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31wOr
Moje poznámka
Soufflé buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31wOr
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 6 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 8 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 9 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 11 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brynzová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 4 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 7 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 7 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 9 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 10 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 12 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 13 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 17 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 10. 12. 2024 22:38
Suroviny:
vejce,
mléko plnotučné,
máslo,
mouka hladká,
kakao,
pasta vanilková,
cukr krupice,
sůl
Komentáře