Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečené řezy “Nanaimo”

Pokud chcete připravit dezertní kalorickou bombu, která ale uchvátí, chopte se tohoto receptu! Řezy jsou pojmenované po městě Nanaimo v Britské Kolumbii. Jméno Nanaimo vzniklo poangličtěním a špatnou výslovností jména indiánského kmene Sneneymuxw.

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hazel hazel

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min + chlazení

40 min (40 min příprava, + chlazení)

Suroviny pro 18 porcí

18porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie34 468 kJ /
8 238 kcal
Bílkoviny80,10 g
Tuky530,93 g
Vláknina76,19 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 293 mg
Sůl0,73 g
Sacharidy746,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Spodní vrstva:
Nad párou necháme rozpustit máslo, cukr a kakao, přidáme rozšlehané vejce. Mícháme do zhoustnutí. Sejmeme z tepla a přimícháme nastrouhané sušenky, kokos a mandle (ořechy). Hmotu přendáme do čtverhranné formy o rozměru asi 20 cm x 20 cm. Upěchujeme na dno formy. Takto připravenou spodní vrstvu necháme vychladnout. Krok 2: Prostřední vrstva :
Máslo, smetanu ke šlehání, vanilkový puding a cukr moučku ušleháme do hladkého krému.
Tento krém stejnoměrně rozetřeme na vychladlou první vrstvu. Krok 3: Poleva:
Nad párou rozpustíme čokoládu a máslo, necháme vychladnout, do té doby dokud je čokoláda ještě tekutá, potom přelejeme povrch připravených řezů. Necháme dobře vychladnout v chladničce.

TIP: Nepečené moučníky

Zveřejněno 25. 4. 2024

Poznámka autorky hazel

Hrneček je o objemu 250 ml. Řezy jsou pojmenované po městě Nanaimo v Britské Kolumbii.

Jméno Nanajimo vzniklo poangličtěním a špatnou výslovností jména indiánského kmene Sneneymuxw. To jen tak pro zajímavost.

Řezy jsou moc dobré, ale dost sladké, určitě to není dietní dezert.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečené řezy “Nanaimo”

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW7jq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečené řezy “Nanaimo”

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW7jq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

hazel: Jelikož peču sušenkový podklad sama, tak jsem do těsta přidala kokos a nahrubo nadrcené ořechy, aby se to upeklo spolu. Ne všechny, jenom polovinu hmoty.Opečené, ořechy a kokos je chutnější. Mohu říct, že to je výborné, protože už ty sušenky, jsou prudce jedlé. Mandle mám opečené ty přidám pak, se zbytkem ořechů a kokosu. Že nemám šetřit rumem, řekla kamarádka.:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna: Verunko, no to mam radost, uprimne reknu ,s tim rumem si je pekne vylepsila.
Tak si hezky pochutnejte, az ja je budu delat urcite beru Tvoji verzy, rum a nesetrit s nim:-D:-K:-K:-K:-K

Jdu znovu na ně, na zvláštní přání. Kamarádka je u mně ochutnala a teď na oslavu narozenin chce ty tvoje řezy,tak je právě dělám, upekla jsem sušenky a zítra budu skládat. Pak to nechám v alobalu rozležet a v pátek se bude papat. Na rum prý nemám zapomenout a nemám šetřit ! :-D

Veronika.Hrozna : máte je krásný :yes: šikula :-)

hazel: Drž mi palec jdu krájet pro focení!:-((

Veronika.Hrozna: Dekuji Verunko, polite rumem ,to je urcite pekne vylepsene. Vsem mojim kanadskym kucharkam a znamym ten rum doporucim, kdyz to nebudou delat pro deti;-) Mas pravdu spatne se to kraji. Ja vzdy ohreji nuz teplou vodou a jde to o trochu lepe. Dik ze jsi to vyzkousela. :-K:-K:-K

<3:-*Velmi dobré, špatně se to krájí, ale zkusím zítra vyfotit, vyberu ty nejhezčí kusy. Určitě spodek polejte rumem. Rum a kokos s tím krémem, stojí za to! Moc si pochutnáváme.

hazel: že se mi nechtělo udělat krém večer, se mi vymstilo, teď ráno jsem vybrala plech s hmotou z lednice a byl okraj na 3 centimetry "sežrán", teď je v koupelně, ale já si to s ním vyřídím! Ovšem nevím jak, asi mě chytne žlučník. :-//:-//:-// Jak tam natřu ten krém a dám polevu, vůbec netuším!

Veronika.Hrozna: Verunko ,ty jsi to krasne vylepsila. :-K:-K:-K

hazel: Já mám podklad udělaný a vůbec se mi nezdá moc sladký. To kakao to umně zakryje, kolik je v tom cukru. Dělala jsem 2 dávky, množsví na tři vajíčka a 200 g máslo. Zítra udělám krém, už se mi nechce. A keks jsem upekla, nechala vystydnout v kuchyni a zbylo mi jen na 2 dávky , původně jse plánovala 3, kdyby mi to někdo nesežpapal......! :-(( Dala jsem opečené mandle a vlašské ořechy, kokos! Ještě to jdu pokapat troškou rakouského rumu na pečení, no to bude! Už se těším. Podle mne, to bude potřeba nechat odležet, aby se chutě propojili. ;-)

hazel: domnívala jsem se, že pudink má nastavit máslo, takže bych dala buď pudink bez vaření nebo uvařený pudink, nikoli jen pudinkový prášek, který moc objemu nepřidá. :-O Nebo je tam z jiného důvodu? Ale určitě to máš vyzkoušené, tak to zkusím podle Tebe. ;-)

Nadja: Nadie ja jsem pouzila ten normalni vanilkovy pudink, "DR.Oetker". Ja si myslim ze to je jedno. Jsem zvedava jestli to budes mit rada.:-K:-K:-K

Nadja: Pudink můžeš i uvařit, já nepoužívám pudink bez vaření, ta vanilka je v tom no, jak bych to slušně napsala, není k jídlu. :-D

Nadja: To je málo 20x20cm, budu muset přidat, nezbylo by pro mně !;-( Ty sušenky kakaové ?

Stáňo, děkuji za rcp - porovnám ho. Jen malá poznámka - píšeš vanilkový pudink v prášku - jen doplň, že se jedná o pudink za studena, bez vaření. ;-)

Suroviny:
máslo, cukr, kakao, vejce, sušenky, mandle, kokos, máslo, smetana ke šlehání, pudink vanilkový, cukr, čokoláda, máslo

Přidat fotografie receptu