Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú

Maso z lososa je velice chutné a způsobů jak jej připravit je opravdu mnoho. Na pečeném lososu, s křupavou parmazánovou krustou, podávaném na lůžku z rajčatového ragú, si doopravdy pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moanka Moanka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 909 kJ /
1 651 kcal
Bílkoviny124,61 g
Tuky88,56 g
Vláknina26,70 g
Cholesterol 323 mg
Sodík 992 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy61,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dno pekáčku pocákáme olivovým olejem. Stroužky česneku oloupeme. Dva stroužky prolisujeme, zbylé nakrájíme na plátky. Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Filety lososa z obou stran osolíme a opepříme. Krok 3: Z čerstvého sýru, 2 stroužků prolisovaného česneku a citronové kůry, připravíme “pomazánku”, kterou naneseme na vrch lososa. Krok 4: Smícháme strouhanku s parmazánem a sekanou petrželkou. Touto směsí posypeme pomazánku na filetách lososa. Krok 5: Filety vložíme do pekáčku a dáme péci do rozehřáté trouby na 180 °C, po dobu 15-20 minut. Krok 6: V průběhu pečení lososa připravíme rajčatové ragú. Papričku nakrájíme na jemné proužky. Cherry rajčátka rozpůlíme. Krok 7: Na rozehřátém oleji osmažíme česnek do zezlátnutí (nesmí se spálit). Pak přidáme papričku a zalijeme vínem. Víno necháme provařit. Krok 8: Přidáme rozpůlená rajčátka, osolíme, opepříme a necháme vařit do potřebné konzistence. Krok 9: Nakonec zasypeme natrhanou bazalkou, přidáme kousek másla na zjemnění, promícháme a můžeme servírovat. Krok 10: Na talíř rozprostřeme ragú, na něj položíme filet lososa (ideálně, když je zevnitř ještě trochu růžový), dozdobíme špičkou bazalky, ještě zakápneme olivovým olejem a ihned podáváme.

TIP: Časté chyby při zpracování lososa a jak jim předejít

Zveřejněno 25. 4. 2024

Poznámka autorky Moanka

Recept jsem získala v kuchyni Lidlu. Vyfotit se mi moc nepovedlo, ale bylo to výborné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R61k0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R61k0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Velké díky. :-K Vážím si Tvé pochvaly… :-)

:-)<3:yes::yes: Recept se mi líbí a máš to opravdu krásné. :-K

Suroviny:
losos, sůl, pepř mletý, citron, sýr čerstvý, olej olivový, česnek, strouhanka, sýr parmazán strouhaný, paprika sušená sladká, petrželka, paprika kozí roh pálivá, víno, rajče cherry, máslo, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu