Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce

Proč jen zapečené brambory, když si je můžete vytunit na vyšší level! V době čerstvých bylinek máte plno možností. Medvědí česnek je ideální volba pro jarní sezónu. Upečte brambůrky jak od nejlepšího kuchaře, pochvala strávníků vás nemine!

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

Množství do menší remosky o průměru mísy 22 cm

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 849 kJ /
1 398 kcal
Bílkoviny44,97 g
Tuky54,20 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 186 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,60 g
Sacharidy171,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a kráječem nakrájíme na tenčí plátky. Dáme do mísy, osolíme a promícháme. Krok 2: Tvrdý sýr jemně nastrouháme, medvědí česnek opláchneme, necháme okapat a nakrájíme. Krok 3: Mísu menší remosky vymažeme máslem (kdo nemá, vymaže pekáček a upeče pak v troubě). Krok 4: Na dno rozložíme část brambor, posypeme trochou nakrájeného medvědího česneku, nastrouhaného sýra a pokapeme trochou smetany. Takto pokračujeme ve vrstvení, až spotřebujeme všechny suroviny. Nahoře by měl být sýr. Krok 5: Remosku přiklopíme víkem, zapneme a pečeme cca 45 minut. Tento čas je pouze orientační.
Pokud by sýr na povrchu začal více tmavnout, povrch překryjeme kolečkem alobalu. Krok 6: Takto zapečené brambory se hodí jako příloha k pečenému masu a nebo se můžou podávat se zeleninovým salátem jako hlavní chod.

TIP: Medvědí česnek v naší kuchyni

Zveřejněno 25. 4. 2024

Poznámka autorky Merylas

Místo medvědího česneku se může použít třeba i pažitka, jarní cibulka, libeček, tymián atp. Aromatické bylinky ovšem v menším množství.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOQo9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOQo9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Maruško, děkuji. :-* Ráda používám remosku, tak třeba někdo recept využije. :-K

:-)<3:yes::yes: jednoduché a moc dobré :-K

Suroviny:
brambory, sůl, sýr tvrdý, česnek mědvědí, smetana ke šlehání, máslo

Přidat fotografie receptu