Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lotus cheescake

S nepečeným dortem z Lotusových sušenek stoprocentně sklidíte úspěch nejen na rodinné oslavě. Křupavý sušenkový korpus doplňuje sladký krém karamelové chuti. Jak dort ozdobíte, je jen a pouze na vás.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

andrejkowa.nela andrejkowa.nela

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 789 kJ /
2 818 kcal
Bílkoviny43,99 g
Tuky252,23 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 635 mg
Sodík 385 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy92,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Polovinu balení sušenek rozdrtíme na drobky. Nasypeme je na dno formy, přidáme rozpuštěné máslo, smícháme a vymačkáme prsty korpus. Vložíme ztuhnout do lednice. Krok 3: Smetanu vyšleháme, přidáme moučkový cukr, tvaroh, mascarpone a 2-4 lžičky Lotus pomazánky (dle chuti). Vše řádně promícháme. Krok 4: Formu s korpusem vyndáme z lednice a pokryjeme jej vrstvou krému. Záleží na vás, zda-li rovnou použijete všechen krém. Já trochu krému nechávám, na krém, kterým je korpus pokrytý, nasypu pár rozdrcených sušenek (zhruba čtvrt balení, lehká vrstva) a až potom nanesu zbytek krému. Krok 5: Dort vložíme opět do lednice, aby trošku ztuhnul. Krok 6: Rozpustíme malinko větší množství Lotus pomazánky (źhruba 10-12 lžiček). Dort vyndáme z lednice a polijeme ho pomazánkou. Opět vrátíme do lednice a necháme ztuhnout, ideálně přes noc. Krok 7: Dort můžeme dokola ozdobit zbytkem sušenek, nebo lentilkami, fantazii se meze nekladou.

TIP: Nepečené cheesecaky - oblíbené recepty

Zveřejněno 28. 4. 2024

Poznámka autora andrejkowa.nela

Tvaroh má zvláštní chuť, takže je poměrně cítit, když není krém moc sladký, proto si jej dochuťte dle vlastních představ, naopak berte ohled na to, že sušenky a horní poleva jsou dost sladké, tak ať z toho nemáte jakousi cukrovou bombu (ono je to samo o sobě..). Některé množství nemusí sedět, za mě lepší mnohé doladit od oka. Nejlepší je nechat tuhnout přes noc.

Rychlý, dobrý, poměrně hutný, ale mňam! Snad bude chutnat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lotus cheescake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R61j0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lotus cheescake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R61j0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sušenky karamelové, máslo, mascarpone, tvaroh jemný, smetana ke šlehání, cukr moučkový, pomazánka

Přidat fotografie receptu