Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkový krém s borůvkami

Tento lahodný jemný žloutkový krém připravíme jen ze tří surovin. Žloutky s cukrem a smetanou stačí vyšlehat ve vodní lázni. Po vychlazení krém podáváme posypaný čerstvými borůvkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 241 kJ /
1 253 kcal
Bílkoviny16,29 g
Tuky106,48 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 888 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy57,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky šleháme s cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí, přilijeme smetanu a šleháme
dál. Nádoba ve vodní lázni se nesmí dotýkat vody, žloutky by se uvařily! Krok 2: Krém musí být hustý. Nalijeme ho do skleniček a necháme vystydnout, pak vychladíme v lednici. Krok 3: Hotový a vychladlý krém posypeme borůvkami.

TIP: Jak šlehat krém nad párou

Zveřejněno 29. 4. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkový krém s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rgY4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkový krém s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rgY4

Komentáře (1)

:-):yes::yes: žloutkový krém je skvělý, do věnečků, do řezů i do košíčků apod. :-K

Suroviny:
žloutek, cukr, smetana 33%, borůvky

Přidat fotografie receptu