Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake od Evy

Sladká tečka po nedělním obědě, moučník k narozeninové oslavě nebo úžasný zákusek k dobré kávě. To vše může tento jemný tvarohový cheesecake být. Určitě ho dozdobte kousky ovoce nebo přelijte ovocným rozvarem, jeho chuť to posune k dokonalosti!

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 55 min - bez doby chlazení

90 min (35 min příprava + 55 min tepelná úprava, - bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 906 kJ /
2 368 kcal
Bílkoviny90,14 g
Tuky102,44 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,27 g
Sodík 599 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy271,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme korpus. Sušenky jemně podrtíme např. v sekáčku na potraviny. Krok 2: Podrcené sušenky dobře promísíme s máslem a hmotu vtlačíme do dortové formy, se dnem vyloženým pečicím papírem. Krok 3: Korpus dáme péct do rozehřáté trouby na 180 °C, po dobu 10 minut. Krok 4: Mezitím přichystáme náplň. Prošleháme tvaroh, zakysanku, vejce, cukr a citronovou šťávu. Krok 5: Náplň nalijeme napředpečený korpus a při teplotě 170 °C pečeme asi 45 minut. Krok 6: Poté troubu vypneme, pootevřeme dvířka a cheesecake necháme v troubě úplně vychladnout. Teprve pak ji vyndáme a uložíme v chladu. Krok 7: Řezy podáváme dozdobené ovocem, šlehačkou nebo třeba jahodovým rozvarem.

TIP: Jak uvařit ovocný rozvar?

Zveřejněno 30. 4. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake od Evy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY2Lr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake od Evy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY2Lr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tynaja: suché to nebude :-8 to už jste určitě poznala sama.

cathleen: OK, jen jsem chtěla vědět :-). Ještě ho máme, je moc dobrý, akorát mi to želé nahoře mokvá, nevím proč :-(. LIla jsem ho na dort, když už začalo želírovat a stejně se dostalo do okrajů formy... Příště zkusím bez ovoce nahoře. Bála jsem se, že to bude příliš suché, tak proto ty jahody nahoře...

Tynaja: my měli náš cheesecake také lehce "mazlavý" (určitým způsobem), podle mě to nikdy nebude zcela hladká a nelepivá konzistence ;-)

Je v pořádku, že je tvarohová vrstva mazlavá? Když jsem cheesecake vytáhla z trouby, byly okraje dortu již trochu dohněda a zkouška špejlí vprostřed dortu dopadla dobře. Myslela jsem si, že jsem to přepekla, tak jsem nahoru dala jahody se želé a je to trošku mazlavé (ale dobré!). Je to můj první cheesecake, tak proto ten dotaz, jakou to má mít strukturu.

Marie Svarcova: děkuju :-K

:-)<3:yes::yes: Moc pěkný, dobrý a jednoduchý:-K

Suroviny:
sušenky, máslo, tvaroh měkký, smetana zakysaná, vejce, cukr krupice, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu