Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra na víně a rozmarýnu

Játra dělí strávníky na dva tábory. Pokud patříte k těm, kteří je mají rádi, můžete se ji připravit podle tohoto receptu. Orestovaná játra doplní voňavý rozmarýn a k dokonalé chuti jim pomůže povaření na víně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 597 kJ /
1 577 kcal
Bílkoviny90,77 g
Tuky109,95 g
Vláknina7,44 g
Cholesterol 2,56 g
Sodík 1,98 g
Sůl4,90 g
Sacharidy31,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolu dáme nakrájenou slaninu a orestujeme, když pustí tuk přidáme k ní nakrájenou cibuli. Krok 2: Osmahneme ji dozlatova a přidáme očištěná játra. Jakmile se zatáhnou osolíme je, opepříme a přidáme rozmarýn. Krok 3: Játra osmahneme, přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, promícháme a podlijeme vínem a vývarem. Necháme bez pokličky povařit ještě asi 20 minut.

TIP: Jak dlouho dusit drůbeží játra

Zveřejněno 3. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na víně a rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rgA8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na víně a rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rgA8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: Je to dobrota :-K

Suroviny:
játra kuřecí, sůl, pepř mletý, slanina, cibule, česnek, rozmarýn, protlak rajčatový, víno červené, vývar drůbeží

Přidat fotografie receptu