Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložené ředkvičky

Křupavé plátky ředkviček naložené ve sladko-slano-kyselém nálevu ze zázvoru, octa a sójové omáčky se skvěle hodí například do bulky s trhaným masem. Vychutnat si je ale můžeme i jen tak.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chladnutí a naložení

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chladnutí a naložení)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 636 kJ /
630 kcal
Bílkoviny2,22 g
Tuky0,03 g
Vláknina4,84 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 913 mg
Sůl2,17 g
Sacharidy152,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Svaříme ocet, vodu a cukr se zbytkem surovin (kromě ředkviček), odstavíme a necháme vychladnout. Krok 2: Omyté ředkvičky nakrájíme na co nejtenčí plátky. Zalijeme nálevem a necháme uležet. Krok 3: Ředkvičky jsou dobré jen tak, nebo jako příloha třeba k trhanému masu do bulky.

TIP: Co se dá udělat z ředkviček

Zveřejněno 15. 5. 2024

Poznámka autorky mika59

Ředkvičky jsou lehce pikantní podle toho, kolik dáme pepře. Chuť nálevu by měla být výrazná, sladko, slano, kyselá. Krásně zvláční a přitom zůstanou křupavé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložené ředkvičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Z7n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložené ředkvičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Z7n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: Určitě zkusím, je to dobrý nápad i recept. :-K

K tomu trhanému masu to je výborný nápad :yes:

Suroviny:
ředkvičky, ocet, voda, cukr krupice, omáčka sojová, zázvor, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu