Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový bůček pečený v pečicím papíru

Bůček je tradiční chuťovkou jak u nás, tak třeba i v Asii. Propojte dohromady chutě a připravte skvělý bůček nejen k pivu. Maso se naloží s kořením přes noc do lednice a poté se po kouscích peče s pikantní pastou v pečicím papíře.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boreas Boreas

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 75 min bez doby odležení v lednici (12 hodin)

95 min (20 min příprava + 75 min tepelná úprava, bez doby odležení v lednici (12 hodin))

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 692 kJ /
2 078 kcal
Bílkoviny84,28 g
Tuky166,45 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 14,64 g
Sůl36,05 g
Sacharidy52,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřový bůček rozdělíme na menší kusy. Krok 2: Smícháme hořčici, sójovou omáčku, česnekovou pastu a uděláme ze surovin "pastu". Krok 3: Poté smícháme červenou mletou papriku, chilli, sůl a pepř. Krok 4: Bůček obalíme v suché směsi z červené papriky ze všech stran a necháme 12 hodin odležet v lednici. Krok 5: Po 12 hodinách potřeme maso utvořenou "pastou". Poté maso balíme jednotlivě do pečicího papíru a uděláme z něj takové balíčky. Krok 6: Dáme péct na 45 minut při 180 °C, poté maso rozbalíme, a dopečeme při 200 °C 30 minut. Poté vyndáme a krájíme na tenké plátky, maso se může jíst i studené třeba jen s chlebem.

TIP: Chuťovky pro návštěvu nejen k letnímu grilování

Zveřejněno 23. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový bůček pečený v pečicím papíru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xLP7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový bůček pečený v pečicím papíru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xLP7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
bůček vepřový, paprika sušená sladká, chilli, omáčka sojová, pasta česneková, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu