Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby tak trochu po asijsku

Houby můžeme připravit na spoustu způsobů, jedním z nich je například tato pikantní houbová směs v asijském stylu. Doplníme je sójovou omáčkou, chilli a zázvorem. Podáváme například s kuskusem, posypané čerstvou petrželkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 295 kJ /
310 kcal
Bílkoviny10,48 g
Tuky17,44 g
Vláknina20,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,80 g
Sůl4,20 g
Sacharidy18,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Krok 2: V pánvi rozehřejeme olej a vložíme cibuli, občas promícháme a necháme změknout. Krok 3: K cibuli do pánve přidáme koření a protlak, vmícháme houby. Přidáme sójovou omáčku a lžičku sezamového oleje. Pod pokličkou dusíme do měkka, podlijeme trochou vody, jen je-li nutno. Osolíme, ochutnáme. Krok 4: Podáváme s kuskusem. Můžeme posypat petrželkou.

TIP: Další oblíbené pokrmy z hlívy ústřičné

Zveřejněno 25. 5. 2024

Poznámka autorky Eja57

Houby jsou vděčná surovina s mnoha možnostmi úprav. Kombinace žampiónů a hlívy se hodí k úpravě třeba jako guláš nebo tato.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby tak trochu po asijsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpXzq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby tak trochu po asijsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpXzq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby, cibule, olej, olej sezamový, sůl, omáčka sojová, vločky chilli, protlak rajčatový, zázvor

Přidat fotografie receptu