Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš na jedničku

Připravit dobrý guláš není těžké. Stačí použít dostatek cibule a nechat masu při dušení dost času, aby bylo měkké a šťavnaté. Kromě sladké papriky přidáme i trochu ostré, díky tomu bude guláš pikantní.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

IvanDunda IvanDunda

Středně náročný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 150 min

170 min (20 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 461 kJ /
1 544 kcal
Bílkoviny175,73 g
Tuky70,93 g
Vláknina26,68 g
Cholesterol 407 mg
Sodík 392 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy44,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek rozmačkáme na prkénku s trochou soli. Krok 2: Sádlo rozehřejeme v kastrolu nebo v hluboké pánvi. Přidáme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Pak přidáme česnek a mletou papriku a smažíme, až začne vonět a měnit barvu do tmavší červené. V tuto chvíli přidáme maso. Postupně, aby se neochladil hrnec. Krok 3: Maso osmahneme ze všech stran - stále mícháme. Přidáme zbytek koření. Zalijeme horkým vývarem (asi tak 1 cm) a dusíme do měkka. Osolíme podle chuti. Krok 4: Když je maso měkké, za stálého míchání přisypeme polohrubou mouku přes čajové sítko, nevzniknou tak hrudky. Hustotu odhadneme během míchání. Vaříme ještě 15 minut, občas zamícháme. Krok 5: Podáváme s bramborami nebo knedlíkem.

TIP: Jak uvařit výborný guláš

Zveřejněno 26. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš na jedničku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW7GG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš na jedničku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW7GG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Špatně.
Pokud napřed přidáte papriku a až pak bude restovat maso, tak vám guláš zhořkne.

Marie Svarcova: No teď nedávno jsem vařila guláš pro 30+ lidí. V takovém množství taky přidávám trochu mouky. Jakoby ho trochu nadstavim. A třeba my ho kdysi doma taky zahuštovali. Když ji tam není moc, nevidím problém. :-)

:-):yes: vypadá skvěle jen nevím proč mouka :-K

Takhle taky dělám guláš, jen dávám více papriky a cibuli osmažím do hněda. Přidávám foto, pokud nevadí, jinak smažte.:-)

Suroviny:
maso hovězí, cibule, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, kmín celý, pepř mletý, paprika sušená pálivá, sádlo, vývar masový, mouka polohrubá, sůl

Přidat fotografie receptu