Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na hlívě a argentinském koření

Vepřové plátky jsou na našem jídelníčku často, a tak mnohdy přemýšlíme, jak je upravit. Naložte je přes noc do jogurtu, maso se dokonale zjemní a zkřehne. Poté stačí plátky orestovat a připravit k nim snadnou omáčku s výrazným argentinským kořením.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby nakládání

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby nakládání)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 976 kJ /
711 kcal
Bílkoviny65,91 g
Tuky35,48 g
Vláknina14,16 g
Cholesterol 215 mg
Sodík 184 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy26,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou plec nakrájíme na 4 plátky, lehce je ze všech stran potřeme jogurtem a necháme
nejméně přes noc (klidně 24 hodin i déle) v uzavíratelné misce v chladničce. Maso bude šťavnaté a krásně měkké. Krok 2: Maso vyndáme 30 minut před úpravou z chladničky, aby získalo pokojovou teplotu. Poté otřeme papírovou utěrkou přebytečný jogurt, plátky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Klademe do rozehřáté pánve s tukem a zvolna opečeme z obou stran. Krok 3: Zatím oloupeme a nakrájíme cibuli na tenké měsíčky a očištěnou hlívu na nudličky. Maso dáme stranou, dle potřeby přidáme tuk a osmahneme cibuli dozlatova, přidáme hlívu, argentinské koření a papriku. Krok 4: Krátce zarestujeme a vrátíme maso. Podléváme vývarem nebo horkou vodou a podusíme doměkka. Osmažená cibule a mouka z obalení masa dostatečně zahustí omáčku. Krok 5: Dochutíme dle potřeby solí nebo chilli a hojně zasypeme nasekanou petrželovou natí.
Necháme probublat a podáváme s rýží, těstovinami nebo s chlebem.

TIP: Jak uskladnit petrželovou nať

Zveřejněno 3. 6. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Argentinské koření můžeme namíchat dle chuti domácí nebo koupit. Sušená cibule, česnek, paprika sladká, koriandr, drcená paprika červená, pepř černý, tymián. Koupené obsahuje ještě sůl. Koupila jsem na tržišti bez soli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na hlívě a argentinském koření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yLv8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na hlívě a argentinském koření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yLv8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

zdenka.s: :-) Moc děkuji Zdeničko za milý komentář a přeji krásný zbytek dne. :-K

Marie Svarcova: vypadá to moc lákavě a hlavně žádné extra suroviny nejsou potřeba,jen koupím tu hlívu a argentinské koření a určitě si chlapi pochutnají :yes: díky , Maruško, za pěkný recept a hezké odpoledne :-K:-K

Suroviny:
plec vepřová, jogurt bílý, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, chilli, koření, mouka hladká, sádlo, cibule, hlíva ústřičná, vývar masový, petržel

Přidat fotografie receptu