Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Vepřové plátky jsou na našem jídelníčku často, a tak mnohdy přemýšlíme, jak je upravit. Naložte je přes noc do jogurtu, maso se dokonale zjemní a zkřehne. Poté stačí plátky orestovat a připravit k nim snadnou omáčku s výrazným argentinským kořením.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 976 kJ / 711 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,91 g |
Tuky | 35,48 g |
Vláknina | 14,16 g |
Cholesterol | 215 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 26,20 g |
Postup přípravy
nejméně přes noc (klidně 24 hodin i déle) v uzavíratelné misce v chladničce. Maso bude šťavnaté a krásně měkké. Krok 2: Maso vyndáme 30 minut před úpravou z chladničky, aby získalo pokojovou teplotu. Poté otřeme papírovou utěrkou přebytečný jogurt, plátky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Klademe do rozehřáté pánve s tukem a zvolna opečeme z obou stran. Krok 3: Zatím oloupeme a nakrájíme cibuli na tenké měsíčky a očištěnou hlívu na nudličky. Maso dáme stranou, dle potřeby přidáme tuk a osmahneme cibuli dozlatova, přidáme hlívu, argentinské koření a papriku. Krok 4: Krátce zarestujeme a vrátíme maso. Podléváme vývarem nebo horkou vodou a podusíme doměkka. Osmažená cibule a mouka z obalení masa dostatečně zahustí omáčku. Krok 5: Dochutíme dle potřeby solí nebo chilli a hojně zasypeme nasekanou petrželovou natí.
Necháme probublat a podáváme s rýží, těstovinami nebo s chlebem.
Zveřejněno 3. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLv8
Moje poznámka
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLv8
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
jogurt bílý,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
chilli,
koření,
mouka hladká,
sádlo,
cibule,
hlíva ústřičná,
vývar masový,
petržel
Komentáře (2)