Focaccia s čerstvými rajčaty
Focaccia je kynutý italský chléb z jednoduchého těsta. Voní olivovým olejem, rozmarýnem a oreganem. Olivy a čerstvá rajčátka na povrchu dodávají pečivu zajímavou chuť a pestrý vzhled.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 094 kJ / 2 174 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,65 g |
| Tuky | 48,21 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,21 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 365,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozdrobíme, trošku pocukrujeme a zalijeme troškou vlažné vody. Necháme 15 minut vzejít.
Krok 2: Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí a vlijeme kvásek, zbytek vlažné vody a olej. Propracujeme těsto a necháme hodinu kynout. Pak těsto přemístíme na vál a rozdělíme na 12 stejných dílů. Uděláme z nich kuličky, přikryjeme fólií a necháme ještě 10-15 minut kynout.
Krok 3: Pak je trochu rozplácneme, uděláme prsty důlky, potřeme olivovým olejem a do důlků vtlačíme nakrájená rajčátka a olivy. Posypeme nasekanými lístky rozmarýnu a oregana.
Krok 4: Troubu včas rozpálíme na 190 °C.
Krok 5: Pečeme dozlatova asi 15-20 minut. Ještě horké je potřeme olivovým olejem a posypeme mořskou solí.
Krok 6: Focacciu můžeme udělat i na plech a nakrájet na ni cibuli.
Zveřejněno 3. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Focaccia s čerstvými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5OA7
Moje poznámka
Focaccia s čerstvými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5OA7
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 28 minutami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 9 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 9 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 11 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 12 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 15 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 15 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 15 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 15 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
voda,
droždí čerstvé,
cukr,
olej olivový,
olivy,
rajče,
rozmarýn,
koření oregáno,
sůl mořská
Komentáře (9)