Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Focaccia s čerstvými rajčaty

Focaccia je kynutý italský chléb z jednoduchého těsta. Voní olivovým olejem, rozmarýnem a oreganem. Olivy a čerstvá rajčátka na povrchu dodávají pečivu zajímavou chuť a pestrý vzhled.

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 094 kJ /
2 174 kcal
Bílkoviny60,65 g
Tuky48,21 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy365,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobíme, trošku pocukrujeme a zalijeme troškou vlažné vody. Necháme 15 minut vzejít. Krok 2: Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí a vlijeme kvásek, zbytek vlažné vody a olej. Propracujeme těsto a necháme hodinu kynout. Pak těsto přemístíme na vál a rozdělíme na 12 stejných dílů. Uděláme z nich kuličky, přikryjeme fólií a necháme ještě 10-15 minut kynout. Krok 3: Pak je trochu rozplácneme, uděláme prsty důlky, potřeme olivovým olejem a do důlků vtlačíme nakrájená rajčátka a olivy. Posypeme nasekanými lístky rozmarýnu a oregana. Krok 4: Troubu včas rozpálíme na 190 °C. Krok 5: Pečeme dozlatova asi 15-20 minut. Ještě horké je potřeme olivovým olejem a posypeme mořskou solí. Krok 6: Focacciu můžeme udělat i na plech a nakrájet na ni cibuli.

TIP: Jak připravit italskou focacciu

Zveřejněno 3. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia s čerstvými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5OA7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia s čerstvými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5OA7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Byly výborné, budu je péct častěji 😊A je to i praktičtější, než focaccia pečená na plechu.

Bayta: Mám radost, moc děkuji.

danila: moc děkuji :-K

Výborné, podarilo sa, skvelý recept:-)

Taky se mi líbí ta velikost, kusovka jak vyšitá;-)

:-)<3:yes::yes:Opravdu vypadají moc hezky, dobrý nápad, dělám také jen na plech,:-K

Bayta: Moc děkuji :-K

Já ji obvykle dělám na plech, ale takhle vypadá zajímavěji :-)

Suroviny:
mouka hladká, sůl, voda, droždí čerstvé, cukr, olej olivový, olivy, rajče, rozmarýn, koření oregáno, sůl mořská

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu