Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makový tmavý pšenično-žitný chléb

Chleba je tmavý a přesto, že neobsahuje světlou mouku, pěkně vyběhne a je hodně lehký. To, že je v něm celý mák, poznáte hned na upečeném bochníku. Nejen střída uvnitř, ale i samotná kůrka je zvenčí tečkovaná makovými semínky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 200 min

200 min (200 min příprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 773 kJ /
2 097 kcal
Bílkoviny61,97 g
Tuky28,55 g
Vláknina35,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy380,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravené a navážené suroviny dáme do formy pekárny. V pořadí tekuté, pak sypké, nakonec droždí a kvásek. Ty položíme nahoru na mouku do protilehlých rohů. Krok 2: Použijeme program Klasik, velikost 1000 g, kůrka střední nebo tmavá. Pekárnu zapneme. Krok 3: Po upečení hotový chleba vyklepeme z formy, vytáhneme z něj háky a chléb dáme vychladnout na mřížku.

Zveřejněno 5. 6. 2024

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makový tmavý pšenično-žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wprN1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makový tmavý pšenično-žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wprN1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

RubyRom: nejen zajímavě vypadající :-) ale také zajímavá chuť ;-) Mák při jídle jemně a nerušivě v zubech křoupne :-8

Zajímavý recept s tím mákem. :-K:yes::yes:

Suroviny:
voda, olej, sůl, kmín celý, vločky ovesné, mák, kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka chlebová pšeničná, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu