Pekingské zavinuté zelí
Připravte si rafinovaně ochucené masové závitky. Mohou být zabalené v listech kapusty, hlávkového, nebo jako zde, i pekingského zelí. Vynikající na oběd, či večeři. Ze zbytku zelí připravte třeba salát se zálivkou.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 092 kJ / 978 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,88 g |
Tuky | 16,35 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 512 mg |
Sodík | 3,16 g |
Sůl | 7,41 g |
Sacharidy | 93,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jako první dáme na pánev vodu se sójovou omáčkou, a jak začne vřít, vložíme oprané listy pekingského zelí. Po dvou minutách listy vytáhneme a zchladíme ve studené vodě.
Krok 2: Listy lehce osušíme, rozprostřeme na plochu a klademe postupně šunku, mleté maso smíchané s kořením, vejcem, strouhankou a dušenou rýží. Pak položíme špalíček tvrdého sýra. Svineme pevně do závitků.
Krok 3: Závitky obalíme plátky anglické slaniny a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Pečeme asi 15 minut (lze i v remosce) při 180 °C a během pečení podle potřeby trochu podlijeme vodou.
Krok 4: Za dalších 15 - 20 minut, když se slanina na povrchu závitků pěkně vyškvaří můžeme podávat.
Chutnat budou s chlebem, bramborami, zeleninovým salátem apod.
Chutnat budou s chlebem, bramborami, zeleninovým salátem apod.
Zveřejněno 5. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pekingské zavinuté zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERxgY
Moje poznámka
Pekingské zavinuté zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERxgY
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
zelí pekingské,
maso drůbeží,
rýže,
šunka,
sýr tvrdý,
slanina anglická,
strouhanka,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
květ muškátový,
česnek,
omáčka sojová,
voda,
sádlo
Komentáře (3)