Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci

Hovězímu masu nejvíce sluší pečlivě dlouhé vaření, se kterým nám pomůže pomalý hrnec. Maso si tak zachová svoji bohatou chuť a bude se krásně rozpadat. Hovězí krk na sušených hřibech a uzeném boku, je skvělou volbou k nedělnímu obědu.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 240 min + namočení hřibů přes noc

260 min (20 min příprava + 240 min tepelná úprava, + namočení hřibů přes noc)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 165 kJ /
2 907 kcal
Bílkoviny212,77 g
Tuky215,28 g
Vláknina15,15 g
Cholesterol 452 mg
Sodík 692 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy25,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Večer před vařením namočíme hříbky, po cca 15 minutách propláchneme a necháme přes noc namočené v 300 ml studené vody. Krok 2: Maso nakrájíme na větší kostky do kterých vmasírujeme trochu soli a pepře. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev na drobné kostičky a bůček na širší proužky. Krok 4: V kastrolu na sporáku v rozehřátém oleji necháme bůček pustit tuk, přidáme cibuli a restujeme cca 10 minut. Krok 5: Poté přendáme do pomalého hrnce, přidáme mrkev, hříbky i s vodou, maso, promícháme a hrnec přiklopíme poklicí. Krok 6: Program nastavíme na High a necháme pracovat 4-4.5 hodin (dle stáří masa), dokud nebude maso měkké. Krok 7: Podle potřeby dochutíme a podáváme se šťouchanými nebo opečenými brambory, nebo s bramborovou kaší.

TIP: Vaření v pomalém hrnci

Zveřejněno 6. 6. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Kdo nemá rád mrkev klidně ji může vynechat. Já jsem ji dala spíš jako barevný efekt.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kWP1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kWP1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

tara23: Tak toto je opravdu velká pochvala:-*Věruško,velice děkuji a budu moc ráda,pokud u vás recept zdomácní:-K

Dnes k obědu a opravdu výborné. Drahuško děkuji za recept, zetovi se dělaly boule za ušima<3:-Q.
Určitě budu opakovat

Marie Svarcova: Maruško děkuji:-8:-K

:-)<3:yes::yes: Moc pěkné, recept i foto se mi líbí :-K

RubyRom: Romanko děkuji:-K

lenka.janatkova: Leničko moc děkuji:-8:-KJá pomalý hrnec střídám s papiňákem a je pravda,že z pomaláče bylo pokaždé i méně kvalitní maso krásně měkké a nikdy se nerozvařilo:yes:
Když mi první PH po pár letech vypověděl službu a nešel opravit,ještě ten den mi jel manžel koupit nový:-)

Krásně navařeno:-K:yes::yes:

Krásný recept :-8 pomalý hrnec je opravdu skvělý pomocník v kuchyni, používám ho opravdu často :-)

Suroviny:
krk hovězí, bůček, cibule, mrkev, hříbky sušené, voda, olej, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu