Lilek tří barev
Máte chuť na neco zeleninového, přitom aby to mělo šmrnc? Zkuste připravit lilek podle našeho receptu. Neni to vůbec složité a vznikne skvělá rychlá večeře, ke které se hodí lehké bílé víno.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 291 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,04 g |
Tuky | 0,39 g |
Vláknina | 3,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na zhruba jeden cm silné plátky. Osolíme je a necháme vypotit. Mezitím si opečeme bagetky na troše oleje a uděláme rajčatovou salsu.
Krok 2: Z rajčat vykrojíme bubáky a nakrájíme je. Na pánev dáme zpěnit šalotku a rozmačkaný stroužek česneku, vložíme rajčata a cca 5 minut dusíme. Dochutíme solí, pepřem, případně nějakým kořením (třeba oreganem).
Krok 3: Na rozpálenou pánev vlijeme dvě lžíce olivového oleje, vložíme ubrouskem osušené plátky lilku a z obou stran osmahneme. Lilek osmahneme z každé strany alespoň 5 minut, aby se celý propekl. Přidáme na každý plátek mozzarellu a lístky bazalky. Přiklopíme pokličkou a necháme sýr rozpustit. Servírujeme s opečenou bagetkou.
Zveřejněno 7. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek tří barev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY7lg
Moje poznámka
Lilek tří barev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY7lg
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 minutou
Plněné ořechy
Handour před 12 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 36 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 45 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 50 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Suroviny:
lilek,
rajče,
bazalka čerstvá,
sýr mozzarella,
česnek,
cibule šalotka,
bageta,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
koření oregáno
Komentáře (8)