Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek tří barev

Máte chuť na neco zeleninového, přitom aby to mělo šmrnc? Zkuste připravit lilek podle našeho receptu. Neni to vůbec složité a vznikne skvělá rychlá večeře, ke které se hodí lehké bílé víno.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Carlosino Carlosino

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie291 kJ /
69 kcal
Bílkoviny2,04 g
Tuky0,39 g
Vláknina3,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na zhruba jeden cm silné plátky. Osolíme je a necháme vypotit. Mezitím si opečeme bagetky na troše oleje a uděláme rajčatovou salsu. Krok 2: Z rajčat vykrojíme bubáky a nakrájíme je. Na pánev dáme zpěnit šalotku a rozmačkaný stroužek česneku, vložíme rajčata a cca 5 minut dusíme. Dochutíme solí, pepřem, případně nějakým kořením (třeba oreganem). Krok 3: Na rozpálenou pánev vlijeme dvě lžíce olivového oleje, vložíme ubrouskem osušené plátky lilku a z obou stran osmahneme. Lilek osmahneme z každé strany alespoň 5 minut, aby se celý propekl. Přidáme na každý plátek mozzarellu a lístky bazalky. Přiklopíme pokličkou a necháme sýr rozpustit. Servírujeme s opečenou bagetkou.

TIP: Recepty s lilkem

Zveřejněno 7. 6. 2024

Poznámka autora Carlosino

Rychlá večeře, ke které se hodí lehké bílé víno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek tří barev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY7lg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek tří barev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY7lg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Merylas: Aha, děkuji. :-)

Carlosino: Pokud jste na něco při psaní receptu zapomněl a chtěl byste to ještě doplnit, tak recept můžete sám upravit i po schválení. ;-):-K

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept a krássné foto :-K

Krásné jídlo <3

Tak toto je luxusní fotka svěžího a moc hezky přichystaného jídla:-Q:-K

jen bych ještě rád upozornil, co jsem zapomněl dodat do popisu receptu, že ten lilek by se měl s každé strany opékat zhruba 5 minut, aby se celý propekl. a až pak by se na něj měla dát ta mozzarella. můžete ho proložit i plátkem slaniny a zasypat parmazánem. :-)

zuzi777a: díky.

Nádherný jednoduchý recept. Muselo to být moc dobré.:-*

Suroviny:
lilek, rajče, bazalka čerstvá, sýr mozzarella, česnek, cibule šalotka, bageta, olej olivový, sůl, pepř mletý, koření oregáno

Přidat fotografie receptu