Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatový chleba

Chléb, ve kterém jsou jako jediná tekutina použita rozmixovaná rajčata, má velice zajímavou barvu, chuť i vůni. Po rozkrojení upečeného bochníčku na vás vykoukne zářivě načervenalá barva střídy. A ta chuť! Chleba vás určitě nezklame.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 210 min

210 min (210 min příprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie41 400 kJ /
9 895 kcal
Bílkoviny275,44 g
Tuky80,58 g
Vláknina418,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,17 g
Sůl16,00 g
Sacharidy1 808,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme suroviny. Toto množství je vhodné pro větší pekárny. Do menších pekáren musíme gramáž surovin zmenšit asi o čtvrtinu, protože chléb opravdu dobře vykyne a v menší nádobě by mohl přetéct do vnitřního prostoru pekárny. Krok 2: Rajčatům jen vykrojíme "bubáky", rozkrojíme je na půlky nebo čvrtky a rozmixujeme je. Jde to dobře v sekáčku potravin nebo pak ponorným mixérem. Krok 3: Ke konci mixování přidáme bazalku a pak i česnek. Krok 4: Všechny suroviny dáme do formy pekárny (v pořadí tekuté, pak suché, droždí až nahoru na mouku). Použijeme program Klasik, velikost nastavíme na 1000 g. Mělo by to stačit, i když surovin je o něco málo více. Kůrku nastavíme na nejtmavší a pekárnu pustíme. Krok 5: Hotový chleba vytřepeme z formy pekárny, vytáhneme z něj háky a chléb necháme vychladnout na mřížce.

Zveřejněno 7. 6. 2024

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: Eta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2yoB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2yoB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

RousOliven: ať se podaří a chutná! :-K

určite aj ja vyskúšam upiecť farebné chlebíky- vďaka za nápad:-K:-K

Hella: barevné chleby.... A chutnaly i po rajčatech nebo špenátu, nepamatuješ:-?

Děkuji, děvčata <3:-K Chleba "z rajčat" mě napadl jako druhý, až po tomto mém receptu na rohlíky :-D

V Turecku na dovolené jsem na hotelu při snídani viděla chleba všech možných barev - červený (rajčata), zelený (špenát), žlutý (kurkuma). I když mám pocit, že pro sytost barev tam byly asi přibarvené, ale všechny byly dobré!

:-)<3:yes::yes: Dobrý nápad na neobvyklo chuť i barvu chleba se mi líbí. :-K

I mě se recept líbí:-K:yes:

Další zajímavý chleba:yes::yes:

Suroviny:
rajče, olej, sůl, česnek, bazalka čerstvá, mouka hladká, mouka celozrnna pšeničná, droždí

Přidat fotografie receptu