Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Boží milosti jsou tradiční české smažené pečivo, které se často připravuje během masopustu a dalších svátečních příležitostí. Toto lahodné pečivo je vyrobeno z jednoduchého těsta a po usmažení se obaluje cukrem, který jim dodá jemnou sladkost a krásný vzhled.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 178 kJ / 3 389 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,67 g |
Tuky | 250,15 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 794 mg |
Sodík | 513 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 236,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Doprostřed uděláme důlek, do důlku dáme žloutky, víno, cukr a smetanu.
Krok 2: Vidličkou vše spojíme v těsto řidší než je na nudle. Nahoru ještě dáme nakrájený tuk, přehrneme těsto a zpracujeme. Těsto vyválíme, vykrájíme tvary a uprostřed nařízneme.
Krok 3: Smažíme na sádle s přepuštěným máslem dorůžova. Tuk musí být na 3 cm vysoko.
Krok 4: Hotové, ještě horké obalujeme
v cukru promíchaném s vanilkou.
v cukru promíchaném s vanilkou.
Zveřejněno 12. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6qNv
Moje poznámka
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6qNv
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 27 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 4 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 24 minutami
Plněné ořechy
Handour před 35 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Suroviny:
mouka hladká,
žloutek,
sůl,
cukr,
tuk,
víno bílé,
smetana,
sádlo,
ghee,
cukr moučkový
Komentáře (4)