Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnovo-rajčatový humus

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Hummus je tradičním pokrmem zejména v orientální kuchyni. Svou oblibu získal však po celém světě. Z cizrny, tahini pasty, oleje a citronu připravíme základ, který můžeme dochutit třeba sušenými rajčaty a dalším kořením.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 129 kJ /
509 kcal
Bílkoviny12,14 g
Tuky14,36 g
Vláknina78,07 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,09 g
Sůl3,67 g
Sacharidy43,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Scezenou cizrnu bez nálevu dáme do nádoby mixéru nebo procesoru, přidáme rajčata nakrájená na proužky a mixujeme do hladké konzistence. Krok 2: Přidáme pastu tahini, 1 lžíci citronové šťávy, kmín, uzenou papriku, olej, pepř a vše ještě minutu mixujeme. Krok 3: Je-li konzistence příliš hustá, zředíme ji 1-2 lžícemi vody, nebo dle potřeby. Na závěr dochutíme solí, případně ještě citronem. Krok 4: Podáváme na talíři posypaný praženými semínky, oříšky, bylinkami čerstvými nebo sušenými podle vlastní chuti.

TIP: Hummus, falafel a další oblíbená jídla z cizrny

Zveřejněno 13. 6. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Velmi chutný je také jako příloha k rybě osmažené nebo pečené na másle a citronech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnovo-rajčatový humus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rgMZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnovo-rajčatový humus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rgMZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Hanis: :-) moc děkuji , přeji dobrou chuť a krásný večer :-K

Krása, už je v oblíbených! Vyzkouším.

Tonja: :-) Děkuji za komentář , do indických jídel běžně používám římský kmín, tady jsem zkusila drcený a bylo to moc dobré. Přeji krásný zbytek dne :-K

Hummus si může dělat každý dle svého, dovolím si však poznamenat, že v zemích, kde má hummus původ a kde je potravinou historicky běžnou, se "náš" kmín vůbec nepoužívá a používá se tzv. římský kmín (cumin), což je koření jiné.

Suroviny:
cizrna sterilovaná, rajče sušené v oleji, pasta sezamová, rajče, olej olivový extra virgin, šťáva citronová, kmín drcený, paprika sušená uzená, sůl, pepř mletý, voda

Přidat fotografie receptu