Řezy s karamelovým krémem ze Salka
Po vydatném obědě nesmí chybět sladká tečka. Vsaďte na řezy, skládající se z kakaového korpusu a krému z karamelového Salka, ozdobené strouhanou čokoládou nebo oříšky. Chutnají opravdu skvěle.
Suroviny pro 1 plech
menší plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 248 kJ / 5 557 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,23 g |
Tuky | 290,56 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 635,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Menší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Mouku smícháme s práškem do pečiva prosejeme. Přidáme kakao a promícháme.
Krok 3: Ručním mixerem ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme smíchané sypké suroviny.
Krok 4: Postupně přidáme vodu a olej a ušleháme hladké těsto.
Krok 5: Těsto nalijeme na plech. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být suchá.
Krok 6: Mezitím připravíme krém. Máslo vyšleháme. Postupně do něj zašleháme karamelové Salko.
Krok 7: Řezy po vychladnutí ozdobíme dle fantazie krémem. Dále je můžeme posypat strouhanou čokoládou, či oříšky.
Zveřejněno 14. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s karamelovým krémem ze Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7zL
Moje poznámka
Řezy s karamelovým krémem ze Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7zL
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 3 minutami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 5 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 11 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno 30. 3. 2025 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obalovaný gothaj
radekfiala před 8 minutami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 1 hodinou
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 1 hodinou
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 1 hodinou
Banánová buchta - hrnková
gahim před 2 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 2 hodinami
Hrníčkový mazanec naší babči
kocka20 před 2 hodinami
Těstovinový salát
Maja77 před 2 hodinami
Vídeňské brambory
Nadja před 3 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
vejce,
kakao,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
voda,
olej,
máslo,
salko karamelové,
tuk,
mouka hrubá,
čokoláda,
oříšky
Komentáře (1)