Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Pro slavnostnější oběd, či večeři, se doslova perfektně hodí šťavnaté hovězí závitky se slaninou a mrkví, s omáčkou z červeného vína. Jejich příprava je sice zdlouhavější, ale výsledek opravdu stojí za to.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 453 kJ / 1 781 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,90 g |
Tuky | 168,50 g |
Vláknina | 7,25 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,41 g |
Sůl | 8,50 g |
Sacharidy | 21,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí kýtu nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Mrkev oloupeme. Jednu mrkev nakrájíme na proužky, zbytek nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Na každý plátek masa dáme plátek slaniny a proužek mrkve, zabalíme do závitku a párátkem upevníme a posypeme lehce hladkou moukou.
Krok 3: Na širší hluboké pánvi si rozpálíme olej a necháme závitky zatáhnout.
Krok 4: Přidáme pyramidy s kořením, zbytek mrkve nakrájené na kostičky, orestujeme, lehce podlijeme vínem, vodou a necháme pozvolna dusit do měkka za občasného míchání a podlévání.
Krok 5: V kastrolku rozehřejeme máslo. Přisypeme mouku a mícháme do zhnědnutí, poté ihned odstavíme z plotny.
Krok 6: Nakonec přidáme zbytek vína, provaříme, zahustíme tmavou jíškou, případně dosolíme.
Krok 7: Párátka vyndáme a můžeme podávat. Jako přílohu můžeme zvolit šťouchané brambory.
Zveřejněno 14. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQGW
Moje poznámka
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQGW
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 44 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
kýta hovězí,
slanina,
mrkev,
víno červené,
koření na vývar,
sůl,
pepř mletý,
olej,
mouka hladká,
tuk
Komentáře (1)