Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou

Snad nejšťavnatějším kouskem vepřového masa je bez debat panenka. Perfektně se hodí pro slavnostnější příležitosti. Připravte ji v kombinaci s omáčkou z lišek a slaninovými kroketami.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 703 kJ /
2 080 kcal
Bílkoviny32,53 g
Tuky149,27 g
Vláknina11,60 g
Cholesterol 507 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,69 g
Sacharidy137,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku odblaníme, ze všech stran osolíme a trochu opepříme. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a panenku ze všech stran zprudka osmahneme dozlatova. Krok 3: Poté panenku zabalíme do alobalu a na 20 minut vložíme do trouby. Pečené na 160 °C (můžeme použít i remosku). Krok 4: Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Na výpeku z panenky orestujeme šalotku, přidáme lišky, pokapeme citrónovou šťávou. Zarestujeme a podlijeme vývarem. Krok 5: Osolíme a zalijeme smetanou, ve které rozmícháme lžičku hladké mouky. Provaříme a nakonec vmícháme kousek másla a odstavíme. Krok 6: Slaninu nakrájíme nadrobno a rozškvaříme. Brambory rozmačkáme, osolíme a mírně je opepříme. Přidáme slaninu, sušenou cibulku a mouku. Krok 7: Vypracujeme těsto a pokud je třeba trochu mouky přidáme. Z těsta uděláme kuličky a usmažíme v rozpáleném oleji. Hotové krokety necháme okapat na papírovém ubrousku.

TIP: Jak připravit krokety bez brambor?

Zveřejněno 16. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5O1R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5O1R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

lenka.janatkova: Moc děkuji :-K

Opravdu nádherný recept <3

Romanko,moc dobře ji uvařila,pochutnala bych si:yes::-KJá jsem panenku ještě nikdy nedělala,bojím se toho,že bych to zmrvila:-(Čerstvé lišky jsem neviděla už hodně let:-(Kdysi mi kamarádka dala zavařené a ty jsem použila do salátu,byly moc dobré:-8

Marie Svarcova: Moc děkuji :-K

:-)<3:yes::yes:Výborné a krásné jídlo. Dělala jsem liškovou omáčku synovi v sobotu ale nestihla jsem ji sem dát a vlastně jsem ráda, protože to máš mnohem lepší i hezčí. . :-K

Veronika.Hrozna: Moc děkuji. Brambory můžete uvařit ve slupce nebo použít co zbyly od oběda, je to jedno. Často je právě dělám, když neodhadnu množství a zbydou mi uvařené. :-K

Ty brambory na krokety uvařit ve slupce???? Ta panenka je výstavní, ty lišky k tomu..... francouzi by i slina ukápla, od blaha!:-D

Suroviny:
panenka vepřová, sůl, pepř mletý, olej, houby lišky, cibule šalotka, šťáva citronová, víno bílé, vývar masový, smetana ke šlehání, mouka hladká, sůl, máslo, brambory, sůl, pepř mletý, vejce, cibule sušená smažená, slanina anglická, mouka hrubá, olej

Přidat fotografie receptu