Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso na zelenině a červeném víně

Hovězí maso je dobrým zdrojem bílkovin a minerálů. Pečlivá příprava zaručí, že si zachová svoji šťavnatost a bude se krásně rozpadat. Hovězí maso skvěle funguje v kombinaci s červeným vínem a kořenovou zeleninou. Pokrm je navíc vhodný do dělené stravy.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 60 min

95 min (35 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 052 kJ /
1 207 kcal
Bílkoviny174,90 g
Tuky27,65 g
Vláknina15,16 g
Cholesterol 366 mg
Sodík 615 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy35,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí zadní omyjeme, osušíme, prošpikujeme , osolíme, opepříme. Krok 2: Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 3: V kastrolu na rozpáleném sádle zprudka opečeme maso ze všech stran, aby se zatáhlo. Krok 4: Maso vyndáme, do kastrolu nasypeme kořenovou zeleninu a přidáme česnek. Chvíli restujeme, poté přidáme cibuli a za občasného míchání zarestujeme. Krok 5: Přidáme bobkový list, nové koření, jalovec, celý pepř, podlijeme vínem, vývarem, vložíme maso a dáme péct do trouby na 190 °C. Krok 6: Pokud je potřeba přilijeme vývar. Až maso změkne, vyndáme ho a přidáme trochu rajčatového protlaku, chvíli podusíme a pak směs zeleniny rozmixujeme a propasírujeme. Krok 7: Podáváme se zeleninovým knedlíkem.

TIP: Druhy a typy knedlíků v české kuchyni

Zveřejněno 19. 6. 2024

Poznámka autorky RubyRom

Toto jídlo je vhodné do dělené stravy - skupina živočišná. Hodí se i pro ty, kteří chtějí odlehčenou stravu bez mouky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso na zelenině a červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk8gx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso na zelenině a červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk8gx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Chlebajez: Zeleninové knedlíky:
150 g cukety
150 g mrkve
sůl a pepř
3 vejce
máslo na vymazání mističek
Cuketu i se slupkou a oloupanou mrkev nastrouháme na jemném struhadle.
Osolíme, promícháme a chvíli počkáme až zelenina pustí vodu. Vymačkáme a vodu slijeme. Přidáme žloutky, pepř , promícháme a pak vmícháme zlehka tuhý sníh z bílků.
Misky vymažeme máslem a naplníme hmotou. V mikrovlnce vaříme 10 minut.
Můžeme vařit i v hrnci , misky postavíme do hrnce s trochou vody a pod pokličkou vaříme 10 minut.

Krom poděkování za reakci na řapíkatou polívku bych rád věděl jak se dělá zeleninový knedlí? :-Kděkuji

RubyRom: :-) já nedržím žádnou dietu, nemusím sladké a ani jako dítě jsem sladká jídla nechtěla, dnes už občas i to můžu a jím všechno na co mám chuť. :-K Můj syn ale říká, že je tím stravováním po restauracích ( jezdí služebně po celé ČR i mimo) přejedený masa a chce vždy navařit bezmasá jídl, aby měl aspoň večeře bez masa. Nevadí mi to a klidně si dám taklé. :-K

Marie Svarcova: Moc děkuji, já i když dělenou stravu dávno nedržím, dělám občas odlehčená jídla a jsou také moc dobrá. :-K

:-)<3:yes::yes: Romanko, měly jsme stejné chutě, máme taková jídla rádi:-K moc hezké foto výborného jídla :-K

Suroviny:
hovězí zadní, špek, sůl, pepř mletý, cibule, zelenina kořenová, sádlo, česnek, bobkový list, pepř černý, koření nové koření, jalovec, vývar masový, víno červené, protlak rajčatový

Přidat fotografie receptu