Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso na zelenině a červeném víně

Hovězí maso je dobrým zdrojem bílkovin a minerálů. Pečlivá příprava zaručí, že si zachová svoji šťavnatost a bude se krásně rozpadat. Hovězí maso skvěle funguje v kombinaci s červeným vínem a kořenovou zeleninou. Pokrm je navíc vhodný do dělené stravy.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 60 min

95 min (35 min příprava + 60 min tepelná úprava)

19. 6. 2024 18:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 052 kJ / 1 207 kcal
Bílkoviny174,90 g
Tuky27,65 g
Vláknina15,16 g
Cholesterol 366 mg
Sodík 615 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy35,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto jídlo je vhodné do dělené stravy - skupina živočišná. Hodí se i pro ty, kteří chtějí odlehčenou stravu bez mouky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

RubyRom RubyRom

22. 6. 2024 13:54

Chlebajez: Zeleninové knedlíky:
150 g cukety
150 g mrkve
sůl a pepř
3 vejce
máslo na vymazání mističek
Cuketu i se slupkou a oloupanou mrkev nastrouháme na jemném struhadle.
Osolíme, promícháme a chvíli počkáme až zelenina pustí vodu. Vymačkáme a vodu slijeme. Přidáme žloutky, pepř , promícháme a pak vmícháme zlehka tuhý sníh z bílků.
Misky vymažeme máslem a naplníme hmotou. V mikrovlnce vaříme 10 minut.
Můžeme vařit i v hrnci , misky postavíme do hrnce s trochou vody a pod pokličkou vaříme 10 minut.

Chlebajez Chlebajez

22. 6. 2024 11:04

Krom poděkování za reakci na řapíkatou polívku bych rád věděl jak se dělá zeleninový knedlí? :-Kděkuji

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 6. 2024 17:01

RubyRom: :-) já nedržím žádnou dietu, nemusím sladké a ani jako dítě jsem sladká jídla nechtěla, dnes už občas i to můžu a jím všechno na co mám chuť. :-K Můj syn ale říká, že je tím stravováním po restauracích ( jezdí služebně po celé ČR i mimo) přejedený masa a chce vždy navařit bezmasá jídl, aby měl aspoň večeře bez masa. Nevadí mi to a klidně si dám taklé. :-K

RubyRom RubyRom

20. 6. 2024 10:11

Marie Svarcova: Moc děkuji, já i když dělenou stravu dávno nedržím, dělám občas odlehčená jídla a jsou také moc dobrá. :-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

20. 6. 2024 08:45

:-)<3:yes::yes: Romanko, měly jsme stejné chutě, máme taková jídla rádi:-K moc hezké foto výborného jídla :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: hovězí zadní, špek, sůl, pepř mletý, cibule, zelenina kořenová, sádlo, česnek, bobkový list, pepř černý, koření nové koření, jalovec, vývar masový, víno červené, protlak rajčatový

TopRecepty.cz

Hovězí maso na zelenině a červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk8gx