Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová bábovka

Klasická bábovka bude chutnat ještě lépe, když ji ochutíme čerstvým rybízem. Kuličky červeného rybízu, ukryté v dobrém vláčném těstě, při ochutnání příjemně překvapí svou osvěžující sladkokyselou chutí.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 778 kJ /
4 249 kcal
Bílkoviny77,24 g
Tuky149,12 g
Vláknina21,75 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 314 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy638,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve větší míse vyšleháme obě vejce s cukrem do pěny, poté pomalu vlijeme mléko a olej. Směs společně lehce promícháme. Krok 2: Ručně vmícháme polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem a mícháme do hladké konzistence. Nakonec opatrně zapracujeme očištěný a opláchnutý rybíz. Krok 3: Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Troubu včas předehřejeme na 150 °C. Krok 4: Bábovku pečeme asi 45 minut, záleží na vlastních zkušenostech s troubou. Zda je moučník hotový, zkoušíme pomocí špejle, po vytažení musí vyjít suchá bez zbytků těsta. Krok 5: Po vychladnutí můžeme bábovku posypat moučkovým cukrem.

TIP: Jak vyklopit bábovku

Zveřejněno 27. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR7qx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR7qx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mléko, olej, mouka polohrubá, kypřící prášek, rybíz, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu